10 HANDPHONE PALING MURAH , SERENDAH RM 199 JER! l HANDPHONE PALING MURAH DI MALAYSIA
bebossathome blog

10 HANDPHONE PALING MURAH , SERENDAH RM 199 JER! l HANDPHONE PALING MURAH DI MALAYSIA

Reading Time: 4 minutes

10 HANDPHONE PALING MURAH , SERENDAH RM 199 JER! l HANDPHONE PALING MURAH DI MALAYSIA

10 Smart Phone Murah Terbaik!!

Hi guys nama saya Weng Honn, so , you nak beli smartphone baru ,tetapi tidak mahu belanjar banyak untuk handphone baru ini.

10 smartphone di video ini ,betul-betul smartphone yang boleh text dan call ya .Dalam video ini saya juga akan kongsi beberapa phone yang murah giler untuk mereka yang suka main game dengan handphone.

Subscribe ke youtube channel saya untuk belajar cara buat duit secara online .

Top#10 vivo Y15 (2020) RM551

Jika anda nak phone yang on trend seperti fingerprint sensor dan juga camera yang baik , Vivo Y15 adalah pilihan yang baik.

vivo Y15 (2020) RM551   boleh dikata iphone yang murah ,kerana ia mempunyai feature seperti iphone tetapi dengan downgrade version.

vivo Y15 (2020) adalah handphone budget dengan  6.35-inch IPS display dan 16 MP F/2.0 selfie  .Di belakang phone ini , terdapat  triple-camera setup dengan 13MP primary sensor, 5MP ultrawide lens, dan juga 2MP depth sensor.

Vivo Y15

Operating System

Android

Internal Storage

4GB

Memory Capacity (RAM)

64GB

Front Camera Resolution

13 to 19.9 MP

Back Camera Resolution

13 to 19.9 MP

Screen Size

5.5 in & above

Warranty Period

1 Year Warranty

Top#9 Samsung Galaxy A11 RM 549

Samsung Galaxy A11 (GXYA11) smartphone released pada tahun  2020. Ia powered dengan Qualcomm Snapdragon 450 chipset, 2 GB of RAM dan 32 GB of internal storage.

Samsung Galaxy A11 runs on Android OS v10.0.Phone ini terdapat Li-Ion 4000 mAh, non-removable battery. Ia mempunyai 6.4 inches TFT display denga 720 x 1560 px resolution. Dan juga thin-film-transistor (TFT) LCD display  .Keberatan phone ini adalah 177g , lebih ringan daripada realmi 5i.

Takan nak bawa handphone berat macam batu bata kan ? kalau nak bawa handphone berat lebih baik beli nokia 3310 jer.

Top#8 Realme 5i RM539

Realme 5i kongsi design yang sama dengan Realme 5 dan Realme 5s. ia mempunyai 6.52-inch display dan tiny waterdrop notch dengan selfie camera .  Realme 5i mempunyai 5,000mAh battery ,dan menjadikan phone ini dengan keberatan  195g. Phone ini mempunyai dua colour iaitu Aqua Blue dan Forest Green .

Phone ini ada quad-camera setup di belakang dan juga 12-megapixel primary sensor, wide-angle camera, macro camera dan juga  depth sensor.  Phone ini ada  4GB of RAM dan 64GB of storage.

Top#7 Realme C3 RM499

Realme C3 adalah phone budget dengan Mediatek Helio G70 chipset dan 6.5 inches IPS HD+ display. Phone ini  paired dengan either 3GB ataupun 4GB of RAM dan 32GB ataupun 64GB of internal storage.

Camera Realme C3 terdapat  dual-lens di belakangnya , dengan 12MP f/1.8 PDAF main snapper dan juga 2MP f/2.4 depth sensor.

Phone ini terdapat dua colour iaitu, Blazing Red dan Frozen Blue  .

Top#6 Samsung Galaxy A01 RM449

Sama seperti Samsung Galaxy A11 ,Samsung Galaxy A01 (SM-A015DS) smartphone released pada tahun 2020. ia powered dengan Qualcomm Snapdragon 439 chipset, 2 GB of RAM dan 16 GB of internal storage.

Samsung Galaxy A01 runs on Android OS v10.0 out of the box. Ia mempunyai  Li-Ion 3000 mAh, non-removable battery ,5.7 inches TFT display denagn 720 x 1560 px resolution. Dan juga thin-film-transistor (TFT) LCD display  .

Top #5 ZTE Blade A7 Prime RM 449

Untuk mereka yang tidak tahu , company ZTE adalah company telekomunicasi dari China .

Headquater company ini adalah di Shenzhen, Guangdong, China. Ia merupakan salah satu  company telekomunicasi yang gempak dalam telecom equipment manufacturers.

 

ZTE Blade A7 Prime powered dengan the Mediatek MT6761 Helio A22 Quad-core 2.0 GHz Cortex-A53 processor. Phone ini mempunyai  6.09 inches IPS LCD capacitive touchscreen dan juga 720 x 1560 pixels resolution.

Camera belakang phone ini mempunyai 16 MP lenses.

Camera dengan terdapat 5 MP sensor. Phone ini ada function Fingerprint .The phone runs on Android 9.0 (Pie).

Top4 Honor 10 lite RM 549

Untuk mereka yang cari handphone gaming yang murah , anda boleh conside honor 10 lite .

Honor 10 Lite terdapat features seperti Kirin 710 chipset dan GPU Turbo 2.0 ,kedua-dua  features ini dapat handle medium dan high-intensity mobile games cantik-cantik.

Phone ini terdapat screen yang besar  6.21” display dan vivid 1080 x 2340 pixel resolution, memang clear dan best apabila main game dengan screen ini .

Top 3 Xiaomi Redmi 8  RM449

Redmi 8 bagus untuk gamer beginner .Redmi 8 tidak segempak seperti Honor 10 Lite yang boleh handle high intensity mobile games , tetapi untuk game seperti pubg masih ngam lagi.

Jika anda suka main game saya akan recommend honor 10 lite , Cuma top up Rm100 jer.

Anda boleh jugak main game-game yang lain tetapi anda perlu rendahkan setting so , screen memang tak begitu best la kan.

Phone ini terdapat  Snapdragon 439 octa-core processor untuk general multitasking seperti watching videos, browsing websites dan running social media .

Untuk phone yang semurah ini , anda juga boleh dapt screen yang besar 6.22” HD+ display dengan  5,000mAh battery capacity ang besar, 3GB of RAM dan 32GB onboard storage.

Top2 Nokia C1 RM250

Jika anda nak smart phone yang tahan lasak dan juga boleh guna untuk pelbagai jenis telekomunikasi seperi whatsap , tinder ,facebook nokia c1 adalah pilihan yang baik.

Antara satu ciri, dengan nokia C1 ini adalah , ia mempunyai kaca yang tahan lasak.

Nokia C1 mempunyai 5.45” IPS LCD dengan 480 x 960 pixels resolution . ia mempunyai single camera di belakang dengan 5MP lens , untuk selfie, ia guna 5MP camera.

Ia mempunyai 1GB of RAM dan 16GB built-in storage.

Top 1 Nokia 5310 (2020) rm 199

Nokia 5310 (2020) ini sangat special.pada tahun 2007 Nokia telah keluarkan phone 5310 ini .Dan fungsi utama handphone ini adalah untuk mengdengar music  . Mungkin handphone ini untuk artist kut.

Phone ini terdapat jugak FM radio receive , so , anda boleh dengar aduh fm dan jugak lagu duit tak lak gay dengan phone ini.

Nokia 5310 Cuma ada 16MB of onboard storage dan 8MB RAM sahaja .

Handphone Nokia 5310 XpressMusic ini tidak boleh run apps such seperti YouTube, Gmail, Google, dan WhatsApp.

So , ini adalah 10 phone yang paling budget yang paling murah. Komen kat bawah , phone murah yang mana anda sedang guna sekarang?

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *