CARA BUAT SOALAN SUBJEKTIF/SOALN GUNA GOOGLE FORM UNTUK CLOSE SALES . BELAJAR CARA BINA GOOGLE FORM
bebossathome blog Make Money 💰

CARA BUAT SOALAN SUBJEKTIF/SOALN GUNA GOOGLE FORM UNTUK CLOSE SALES . BELAJAR CARA BINA GOOGLE FORM

Reading Time: 4 minutes

CARA BUAT SOALAN SUBJEKTIF/SOALN GUNA GOOGLE FORM UNTUK CLOSE SALES . BELAJAR CARA BINA GOOGLE FORM

More Money Making Video On Our Youtube Channel

 

Join Our Facebook Mastermind Group

 

Hi guys nama saya Weng Honn.

Dalam video ini saya akan ajar cara yang anda boleh buat soalan dengan menggunakan google form secara percuma.

Subscribe ke youtube channel saya , untuk belajar cara but duit secara online.

Ok , banyak orang tidak tahu anda actually boleh guna google form untuk buat soalan , buat survey , form untuk registeration ataupun untuk penyelidikan .

Dalam video ini , anda akan dapat belajar CARA BUAT SOALAN SUBJECTIF DENGAN GOOGLE FORM

Anda boleh juga guna google form ini untuk buat duit menjana income jugak.

Sebagai contoh , ini adalah google form yang saya buat , untuk salah satu live di facebook saya .so terdapat 35 orang telah sign up ke programme saya untuk belajar cara buat duit secara online .

Online course saya tidak mahal Cuma RM99 sahaja .Di google form sini juga saya dapat tengok dari manakah traffic saya ini .Youtube ataupun facebook.

So , dalam video ini saya akan kongsi cara yang anda boleh buat duit dengan menggunakan google form.

Jangan risau , anda tidak perlu ada knowledge untuk guna cara ini , dan anda juga tidak perlu guna duit untuk cara ini ya. So dun worry.

Jom kita mula belajar.

So , untuk menjana duit secara online dengan menggunakan guna form , caranya adalah sangat simple sahaja.

Anda perlu ada

  • Google form
  • Product yang anda nak jual .
  • Social media
  • Benda free (benda free ini ,nanti weng akan ajar bagaimana anda boleh create)

Cara ini adalah sangat senang sahaja.

Sebagai contoh , saya nak jual kursus saya How To Start A Money Making Youtube Channel With Zero Cost .So course ini adalah RM 99

First kita nak jana traffic ke google form kita . Saya akan ajar cara buat google form ini sebentar nanti .

2 cara yang simple saya guna untuk menjana traffic ke google form anda .

  • Youtube
  • Facebook live

Dari youtube video dan facebook live ini , saya akan bagitahu penonton yang berminat nak belajar cara yang saya guna untuk buat duit dengan youtube channel , isikan google form saya ,dan saya akan bagi 5 tips yang pasti boleh membantu mereka menjana income dengan yotube channel mereka.

Ok , dan apabila mereka siap isikan google form , saya akan direct mereka ke product yang saya jual iaitu How To Start A Money Making Youtube Channel With Zero Cost .

Jika mereka tidak beli serta-merta , is ok , saya sudah ada email address mereka ,so saya boleh hantar email kepada mereka supaya mereka beli course saya .

Jadi inilah system yang saya guna untuk menjana income dengan google form yang saya bina.

Ok , sekarang jom kita belajar cara bina google form ini .

Type in google form di kotak google .

Ok cara yang anda mesti nak ingat adalah jangan letak terlalu banyak soalan macam ujian SPM.

Orang memang tidak akan jawab semua soalan ini.

Kedua , jangan letak soalan yang confusing ataupun terlalu susah.

ok , so first sekali letakan title untuk google form ini. 5 Tips To Earn Money With Youtube

letak description learn how to earn money with your youtube channel without spending any money.

Weng Cuma akan Tanya 3 soalan dalam google form ini .

Yang pertama

  • How Much You Want To Earn

Letakan jumlah yang boleh jana dengan youtube

  • How many hours can you work on your project?
  • How many years of experience do you have running an online business? *

Ok that is it . Soalan yang senang straight forward ,semua orang dapat jawab.

Ok next , step ini sangat –sangat penting.

Kita nak letak satu link supaya , semua potential customer kita ini , akan didirect ke website ataupun ke product saya , supaya mereka boleh beli products itu dengan saya.

So , pergi ke settting dan presentation.

Di column confirmation message sini , anda boleh letak link ke website ataupun products anda.

Sebagai contoh saya nak orang yang sudah habis isi google form ini , pergi ke link 1percententrepreneur.com ini.anda boleh jugak letak something like , click di sini untuk belajar cara buat duit dengan youtube.

Apabila habis click di send.

Pilih Collect email address.shorten url ini , supaya ia Nampak lebih kemas dan professional.

Jom tengok bagaimanakah google form ini Nampak.

So fill in everything.

Jadi , inilah link yang direct customer kita selepas mereka habis isi butir-butiran mereka di google forms.

Next , saya nak kongsi satu cara yang senang giler untuk buat saya pdf file yang cantik untuk beri kepada potential customer kita secara percuma.

So ,website yang kita akan guna adalah canva.com

Website ini adalah 100% percuma. Anda boleh log in dengan google ataupun facebook anda

Selepas itu , under create a design kita nak pilih newsletter.

Terdapat pelbagai jenis design yang anda boleh pilih dengan canva.com

Selepas pilih mana-mana template yang anda suka.

All you need to do is just, tukar perkataan sini ataupun gambar yang awak nak letak.Senang saja kan.

Selepas habis design , kita nak download pdf file ini.

Ok,anda mungkin Tanya , Weng , bagaimana saya nak hantar pdf ini?

Senang sahaja , balik ke google form kita. OK Nampak ini ? inilah email yang saya letak tadi apabila mengisi butir-butiran saya tadi.

Jadi , semua orang yang telah mengisi gooogle form anda , email mereka mesti ada di sini.

So the next thin that awak nak buat adalah sent mereka pdf file anda.

Your 5 tips of  making money on youtube. Attach pdf file yang anda create tadi dengan canva.com

.

Anda boleh letak like hi my name is WEng HOnn . introduce yourself , and apakah email ini tentang.

 

Ok , jadi ini lah caranya anda boleh guna google form untuk membina online bisness anda secara percuma.

 

 

 

 

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *