6 TIPS COPYWRITING AYAT YANG AKAN MENINGKATKAN SALES BISNESS ANDA ,MENARIK LEBIH TRAFFIK DAN SALES
bebossathome blog Make Money 💰

6 TIPS COPYWRITING AYAT YANG AKAN MENINGKATKAN SALES BISNESS ANDA ,MENARIK LEBIH TRAFFIK DAN SALES

Reading Time: 3 minutes

6 TIPS COPYWRITING AYAT YANG AKAN MENINGKATKAN SALES BISNESS ANDA ,MENARIK LEBIH TRAFFIK DAN SALES.

10 COPY WRITING ADS YANG MELETUP⤵️
https://copywritingceo.gr8.com/
Sekolah Untuk Usahawan⤵️
http://wenghonn.com/
ULTIMATE YOUTUBE CEO⤵️
https://shopee.com.my/product/141191918/4141431533/
BUAT DUIT DENGAN SHOPEE DROPSHIPPING⤵️
https://bit.ly/3iMZBOY
FACEBOOK PAGE WENG⤵️
https://www.facebook.com/Weng-Honn-104581724608685

Hi guys my name is Weng Honn dalam video ini , Weng nak kongsi 6 tips power copy writing yang anda boleh guna dalam ads facebook , youtube , Instagram anda untuk menjana lebih banyak sales dan juga traffic.
Subscribe ke youtube channel Weng untuk menyokong channel si anak Malaysia ini ya. Terima kasih .
Dalam video ini , Weng akan bagi 10 copywriting ads yang meletupkan kepada anda untuk download pada akhir video ini ya. So make sure anda tonton kesemua video ini .
Jom kita mula .
#1 – Masukkan Track Record
“Track Record”?
Apa tu?
Maksud “Track Record” adalah, apa yang telah dicapai oleh produk/servis anda.Apakah result yang telah dicapai oleh pengguna product ini .
Ada tak apa-apa kejayaan yang produk anda dah capai?
Anda boleh nyatakan dalam copywriting berapa unit telah terjual.
Tapi, ni tak cukup “power”.
Copywriting anda akan jadi lebih berpengaruh kalau anda cerita berapa orang telah berjaya dapat “Positive Result”” lepas guna produk anda.
Contoh, kalau anda jual ubat kuruskan badan .
Anda boleh nyatakan berapa orang dah berjaya gemuk lepas guna produk anda.
Sebagai contoh :
“1,426 orang telah berjaya kurus dengan product powerkurus ini.”
Kalau nak masukkan track record dalam copywriting, pastikan anda guna angka .Kerana angka represent fakta .

#2 – Gunakan Elemen Autoriti
Autoriti ni adalah elemen yang akan menguatkan kepercayaan prospek kepada produk anda.
Ada tak pakar yang iktiraf produk anda?
Atau, ada tak kajian dari saintis/pengkaji yang mengesahkan bahan yang ada dalam produk anda tu, boleh bantu prospek anda untuk capai impian mereka.
Kalau ada, anda boleh masukkan dalam copywriting.
For example , product powekurus ini adalah dibuat daripada buah ini ,yang dapat membakar lemak secara semula jadi .dan Buah ini telah disahkan oleh university ABC yang I boleh bakar lemak badan dengan berkesan!

#3 – Tunjuk Kredibiliti
Macam mana nak tunjuk kredibiliti produk anda?
Anda boleh kongsikan testimoni dalam iklan anda.
Selain tu, anda juga boleh jadikan kisah pelanggan anda sebagai ayat iklan.
Kalau nak gunakan teknik ni, anda boleh cuba interview pelanggan yang pernah repeat order lebih dari 3 kali.
Testimonial video memang lebih convincing daripada video

#4 – Pastikan Headline Menarik Minat Prospek
“7 dari 10 iklan gagal sebab headline tak cukup menarik”

Ya, headline memainkan peranan yang besar dalam menentukan keberkesanan iklan anda.
Headline menarik ni, tak semestinya kena panjang dan guna perkataan power-power.

Headline anda mesti nak dapat tangkap perhatian penonton anda.
Kebanyakan masanya, tak perlu pun fikir terlalu “complicated”.
Kadang-kadang yang simple tu la yang power.Sebagai contoh ,
“Buat ini dan Duit RM100 masuk setiap hari” Short , sweet dan powerful!

#5 – Cadangkan Masa Yang Sesuai Untuk Guna Produk Anda
Okay, tips #5 ni paling sesuai untuk iklan fesyen dan makanan.
Kalau anda jual baju, cuba masukkan dalam copywriting, bila baju tu sesuai dipakai?
Mungkin anda boleh cuba buat iklan yang target kepada perempuan yang nak jadi bridesmaid wedding dia.
Dalam copywriting, anda boleh cerita yang wedding dress tu sesuai untuk bridesmaid , dan paling penting anda mesti nak berikan sebab kenapa ianya sesuai.

#6 – Peratusan VS Orang

Okay, tips #6 ni anda boleh gabungkan dengan tips #1.
Saya pernah juga guna teknik ni.
Berapa peratus pelanggan anda yang berjaya capai impian mereka lepas guna produk anda.
Katakan, dalam 100 orang yang beli ubat kurus badan anda, 70 orang berjaya dikuruskan
Anda boleh masukkan statistic ni dalam copywriting.
Tapi, jangan guna ‘peratusan’, tapi gunakan “ORANG”.
contohnya:
“7 dari 10 orang yang amalkan Qu Gemuk berjaya gemuk dalam masa 3 bulan.
Gunakan ‘7 dari 10 orang’, bukan ‘70%’.
Kenapa?
Sebab ianya akan mewujudkan number angka 7 visual lebih jelas daripada peratus %
70% ni susah otak nak bayangkan, tapi kalau tulis ‘7 dari 10’ orang’ otak akan mudah bayangkan.
Prospek yang baca tu akan fikir macam ni:
“Eh… senangnya nak kuruskan badan. Aku rasa aku pun boleh jadi salah seorang dari 7orang tu”

Weng akan bagi 10 copywriting ads yang meletupkan kepada anda untuk download . Pergi ke copywritingceo.gr8.com ini , dan download kat sini.
Dan jangan lupa subscribe ke youtube channel saya ya. bye bye

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *