5 CARA PERCUMA BUAT DUIT DENGAN YOUTUBE , YOUTUBE ADS, AFFILIATE , REVIEWS DAN PAID ADS - BUAT DUIT
bebossathome blog Make Money 💰

5 CARA PERCUMA BUAT DUIT DENGAN YOUTUBE , YOUTUBE ADS, AFFILIATE , REVIEWS DAN PAID ADS – BUAT DUIT

Reading Time: 3 minutes

5 CARA PERCUMA BUAT DUIT DENGAN YOUTUBE , YOUTUBE ADS, AFFILIATE , REVIEWS DAN PAID ADS – BUAT DUIT

Belajar Buat Duit Dengan Youtube:
➡️https://shopee.com.my/product/141191918/3445466221/
Subscribe Untuk Menerima Info Buat Duit Youtube Percuma
➡️https://youtubegiler.gr8.com/

5 cara buat duit dengan youtube

Hi guys , video ini adalah untuk mereka yang nak buat duit dengan youtube .
Jika anda ada youtube channel dan belum lagi dapat jana duit , tengoklah video ini .
Terdapat banyak cara yang anda boleh jana duit dengan youtube channel sebagai pemula youtuber ataupun youtuber advance.
Cara pertama adalah yang seperti yang kita tahu , dengan youtube ads . TBH , ia adalah income yang bagus untuk menjana duit dengan youtube ads ini , tetapi , youtube video anda perlu ada views yang tinggi barulah anda dapat lihat duit itu . kalau tidak , duit tu memang kecil giler sampai sebungkus nasi lemak pun tak jadi beli.

Anda perlu atleast ada 1 millions views dalam sebulan unutk youtube channel anda barulah anda dapat lihat duit itu . So untuk yotuuber yang advance memang ini tidak menjadi masalah.What about untuk youtuber pemula?

Cara kedua , unutk youtuber pemula mungkin anda Cuma ada 30k views dalam sebulan , anda boleh gun acara ini untuk jana extra income untuk anda.

Anda boleh promote affiliate programme untuk menjana duit .Terdapat banyak affiliate programme yang anda boleh join .For example , clickbank. Weng personally kurang promote clickbank product kat channel I , weng mostly promote kat website sahaja.
Jika anda ,tidak ada website , anda boleh promote products dalam clickbank ini dalam youtube channel anda untuk menjana side income. Terdapat beribu -ribu products yang anda boleh promote dan jual dalam clikcbank , dan pembayaran anda adalah dalam USD.
Ok next , buat product review.

Untuk pemula product review adalah cara yang bagus untuk menjana side income dengan youtube channel anda.
Bukan semua project untuk product review anda akan dapat dibayar dengan cash , mungkin some akan bagi products , some akan bagi voucher dan some akan bagi cash . depends on the company .

Baik jugak kan dapat prouducts free ini .
Banyak company yang anda boleh approach untuk buat products review ini .
Anda boleh cari shopee sellers yang besar , total sales yang baik untuk membantu mereka boostkan lagi sales .
Cara keempat

Jual product . Jika anda ada products physical ataupun digital yang sedang dijual di shopee , Lazada ataupun di mana-mana marketplace , anda boleh promote kat channel anda jugak.

All you need to do is just letak link ke product anda dalam comment box dan jugak description box bawah video anda.
Jika anda tidak ada product untuk jual , anda boleh jadi agent digital products Weng kat laman lega shopee. Weng akan letak link ke kedai laman lega kat bawah video ini

Dan yang last , anda juga boleh jana duit dengan ads yang berlainan .
Website yang Weng guna adalah adfly . So total Weng telah jana $259 setakat ini.Not too bad jugak la kan. So , bagaimanakah anda boleh jana duit ini ?

Sangat senang sahaja. Anda Cuma perlu letak link yang anda nak customer anda klik kat channel anda , paste kat sini , dan adfly akan generate satu link baru untuk anda.

Apabila ada orang klik link ini , mereka akan dibawa ke muka surat ads terlebih dahulu sebelum ke website yang dia perlu pergi.
Ok , so anda akan dibayar setiap kali ada orang klik link anda ok.

So ,ini adalah 5 cara yang anda boleh jana duit dengan youtube channel anda.
Comment kat bawah , cara manakah yang anda akan mula guna. See ya.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *