Weng nak kongsi cara buat website sendiri . Cara buat website memang tidak serumit yang anda fikir , ia tidak memerlukan apa-apa technical knowledge ataupun coding .
bebossathome blog Make Money 💰

CARA MEMBUAT WEBSITE SENDIRI DALAM 10 MINUTES SENANG DAN MUDAH

Reading Time: 3 minutes

Hi guys Weng sini , dalam video ini Weng nak kongsi cara buat website sendiri . Cara buat website memang tidak serumit yang anda fikir , ia tidak memerlukan apa-apa technical knowledge ataupun coding .
CARA BUAT DUIT RM 1000 ONLINE:
https://1percententrepreneur.com/
Weng bina semua website ini sendiri tanpa dengan menggunakan coding . As long as you follow step by step yang Weng tunjuk kat sini , memang anda akan Berjaya membina website anda sendiri .
Sebelum kita mula , Weng nak list down apakah yang anda perlu buat untuk bina website.
Yang pertama kita perlu hosting.
Hosting adalah system yang kita perlu untuk bina web site .
Kedua Domain . Domain adalah nama untuk website kita
Ketiga adalah template dan plugin untuk website kita.
Jangan risau Weng akan terangkan semua ini during the video.
So first of all , hosting.
Hosting boleh diumpama sebagai sebuah rumah . tanpa rumah ini , website anda tidak akan dapat dibina .
Banyak hosting company yang anda boleh guna , hosting yang Weng sedang guna sekarang adalah blue host.
Blue host adalah one of the top hosting in the world. Apabila kita pilih hosting , jangan pilih hosting yang terlalu murah , tak kenal . Hosting sangat sangat penting , kerana semua data dalam website kita simpan kat dalam hosting ini . Jika hosting kita mengalami apa-apa masalah , maka website kita akan juga akan jam .
So , hosting yang murah biasanya customer service pun tidak baik , dan system mereka pun tidak baik jugak.Apabila anda mengalami apa-apa masalah tidak ada orang akan bantu anda nanti , masalah besar ni.Data anda semua akan hilang , semua article adna akan hilang jugak , apa yang lagi menyakitkan hati adalah , apabila website anda sedang jana duit , tiba tiba system hosting buat hal , semua data habis, duit anda pun hilang.
So , make sure anda pilih hosting yang baik.
Terdapat 4 package untuk bluehost ini .
It depends berapa bulan yang anda beli,12months , 24 monts or 36 months.
Weng suggest beli Choice plus, ia adalah 5.95usd per month.dengan package ini , anda dapat unlimited websites ,storage , Free Domain for 1 Year ,Unlimited Parked Domains,Unlimited Subdomains,$200 Marketing Credit
Weng akan letak register link ini kat bawah comment box video ini .check it out.
Lets click on select.
Kita skip ini terlebih dahulu.klik di I will create my domain later.
Fill in semua details di sini.
Apa yang Weng nak anda pay attention adalah account plan sini.
Untuk mendapat harga bulanan yang paling rendah anda perlu subscribe 3 tahun dan bayar sekali gus.
Untuk mereka yang tidak mahu commit selama ini , anda boleh pilih 12 or 24 months. OK.
Next site lock security ini adalah sangat penting . Jika anda perhatikan website yang besar seperti youtube, sebelah nama website ada satu icon lock, dan ini adalah sit lock security.
Ia bagi confidence kepada customer kita yang website kita adalah safe .so kita nak dapatkan ini jugak.
Next fill in your credit card number,then clik kat submit.
Klik di bluehost.
Domain name ini bukan domain name untuk website anda.ia adalah username untuk bluehost anda.
Create your password to login to your bluehost.
Please save this details .
Lepas tu , login dengan password yang anda set tadi.
Jika anda sudah ada nama untuk website anda , anda boleh letak kat sini , jika tidak ada , anda boleh skip for now.
Just pilih mana-mana options yang sesuai untuk website anda. Ia tidak akan affect website anda.
Then click kat continue to theme selection.
Terdapat banyak template yang Bluehost akan bagi kita. Just pilih mana mana template yang anda suka .
You can always change this later on , so do not spent too much time over here.

Weng nak anda beri perhatian dengan domain privacy ini .
Domain privacy ini adalah untuk melindungi kita supata contact information kita tidak akan terdedah kepada public.
Just get it , kerana blue host bagi kita secara percuma. .
Klik di I agree and add to cart.
As you can see semua ini adalah percuma , kerana bluehost bagi kita secara percuma.
Process free order.
Jom kita set up domain privacy.
Klik di go to domains.
Anda patutnya dapat satu verified email daripada bluehost di email yang anda register tadi,apabial siap verify , go back to your blue host and assign domain.

Next kita nak pilih page contact dan add to menu.
Ok done so contact sudah ada kat sini .
The design of the specific location of the menu adalah very depends on the themes yang kita pilih early on.Different themes ada design yang berbeza.

So ini adalah cara untuk bina website untuk pemula.Hope you enjoy see ya.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *