Cara Jadi Youtuber Pemula Dengan Modal Handphone Hp Sahaja! Cara jadi Youtuber Malaysia l Weng Honn
bebossathome blog Youtube Marketing

Cara Jadi Youtuber Pemula Dengan Modal Handphone Hp Sahaja! Cara jadi Youtuber Malaysia l Weng Honn

Reading Time: 3 minutes

Hi guys Weng sini , nak jadi youtuber dengan modal Hp ? Jom tengok video ini.

Jangan lupa subscribe ke channel Weng ini ya.

Free Tube Buddy Register ⬇️

https://www.tubebuddy.com/startupcoursehero

Join Community Youtube Giler!

➡️https://youtubegiler.gr8.com/

Jana 1,000000 Youtube views

➡️ https://shopee.com.my/product/141191918/3445466221/

Follow Facebook page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Anda tidak perlu laptop untuk mula youtube channel anda.

Dalam video ini Weng akan kongsi apakah yang anda perlu  untuk membina youtube channel dengan modal Hp.

First of all , bagaimana anda nak log in ke youtube channel anda dengan handphone .

Sangat senang sahaja just pergi ke atas sini dan log in dengan menggunakan gmail.

Anda boleh upload video youtube dengan tekan button kat sini.

So memang anda boleh start jadi youtuber dengan modal Hp sahaja.

Being said so , ada jugak kerja seperti editing video , keywords research yang dapat dibuat lebih baik dengan menggunak laptop .

Jika anda Cuma ada handphone sekarang is fine . Anda boleh mula dengan Hp terlebih dahulu dan upgrade ke laptop later on .

Now , first step of menjadi seorang youtuber anda mesti nak tahu apakah topic yang anda nak buat .

Tanpa tahu apakah topic yang anda nak buat memang susah anda nak jana duit dengan youtube channel anda.

Youtube channel yang besar tu , kebanyakan mereka adalah mula dengan video topic yang mereka buat setiap hari , yang mereka suka buat ataupun kongsi knowledge yang mereka tahu.

For example , jika anda suka masak ,buat lah video seperti sugu.

Jika anda suka kongsi knowledge buat duit dan berita hot yang sedang berlaku di Malaysia buatlah channel seperti Weng ini.

Jika anda suka main game , createlah youtube yang anda main game.Ok.

create video topic yang anda suka ataupun video yang anda buat setiap hari.

Next Macam mana nak cari topic yang hot dan trending tentang video yang anda nak buat ?

For example, jika anda nak buat video tentang masak , apakah video masakan yang orang nak tengok .

Jika anda nak buat video gaming , apakah topic video yang anda perlu buat ?Jika topic yang anda nak buat tidak ada orang nak tengok bazir masa anda untuk buat video tu kan.

Search gaming keywords ,

Lol wild raft

I am also playing but noob

Apakah game yang orang nak tengok  ?

Ok , anda boleh dapatkan apps tubebuddy ini. Weng telah letak link register apps ini kat bawah video ini. Check it out.

Pas install just log in dengan gmail yang anda register dengan youtube anda.

So,banyak data yang anda boleh dapatkan tentang youtube dengan apps ini . Lagi banyak data jika anda log in dengan laptop .

Ok , what I want you to do now is pergi ke tag explorer

You will get to see kat atas sini , search volume is very high . competition is very high dan overall is bad.

Ini adakah related search yang tentang league of legend ini.

Wild rift , sama juga very competitive jika anda nak buat topic tentang lol ini.

Jom kita try cara buat duit ini , so tube buddy akan jugak recomememnd related topic sepeti yang ditunjukan di sini.

Then we can further research tag ni for example cara buat duit dengan app, so search volume low , competition low jugak overall very good .

So jika anda nak buat topic tentang buat duit , anda boleh create topic yang buat duit dengan app .

Jika anda nak lagi banyak topic anda boleh upgrade ke package yang berlainan supaya lagi banyak topic akan dpat dipaparkan.

Link untuk register percuma ada kat dalam bawah comment box video ini ya.

 

Next  apakah software yang anda boleh guna edit video ?

Saya sudah buat video review untuk Top 5 software yang youtuber pemula ke advance boleh guna untuk edit video youtube mereka , anda boleh tengok review ini kat link atas sini .

  1. powerdirector
  2. Inshot
  3. Kinemaster
  4. Free Vlog Maker, Music Video Editor, Photo Editor
  5. Viva video .

Kelima -lima ini adalah top software yang boleh membantu youtuber pemula untuk mula youtube channel mereka dengan modal Hp shaja.

Weng harap video ini dapat membantu anda.

Thanks ya.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *