Cara Membuat Konten Youtube Untuk Pemula - Cara Jadi Youtuber Pemula Di Malaysia l Weng Honn
bebossathome blog Make Money 💰 Youtube Marketing

Cara Membuat Konten Youtube Untuk Pemula – Cara Jadi Youtuber Pemula Di Malaysia l Weng Honn

Reading Time: 3 minutes

Hi guys Weng sini , Contents is the King .Kontens adalah Raja when comes to online. Konten yang boring , yang tidak manfaat kepada penonton memang tidak akan dapat views dan subscribers .

Dan memang tidak akan dapat membantu anda menjana duit.

Free Tube Buddy Register ⬇️

https://www.tubebuddy.com/startupcoursehero

Join Community Youtube Giler!

➡️https://youtubegiler.gr8.com/

Jana 1,000000 Youtube views

➡️ https://shopee.com.my/product/141191918/3445466221/

Follow Facebook page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Alright . Banyak jenis Kontens yang youtuber boleh buat , seperti , educational konten yang ajar cara buat mathematis , masak , buat duit dan sebagainya.

Jugak ada channel yang buat prank , short clips dan music .

Semua channel ini jugak boleh menjana duit . paling penting konten yang anda cipta adalah konten yang anda boleh cipta setiap hari.

Ini adalah kerana berdasarkan algorithm youtube , youtube Cuma suka channel yang ada posting regular.

Jika anda Cuma post 1 video sebulan , memang tak lah youtube akan recommend dan push channel anda kepada penonton .

Banyak orang nak buat video prank , short clips , boleh jugak , tapi boleh kah anda at least buat 2 video seminggu ? kalau boleh go ahead , kalau tidak boleh please change.

Jangan kerana anda Nampak prank video banyak view dan subscriber then you go and do it .

It wont works. Ok.

Now lets talk about cara membuat konten youtube untuk pemula .

Terdapat banyak cara yang anda boleh buat konten youtube anda .

Weng akan kongsi cara yang I buat konten selama setahun ini sebagai seorang youtuber pemula.

The very first thing is a list of topic yang anda perlu buat untuk setiap minggu.

So , setiap minggu saya sudah sedia topic-topic yang berpontensi akan letup ini kat excel sheet saya untuk topic yang tentang online business seperti video youtube ini.

Tanpa tahu topic yang meletup , ia adalah amat sukar untuk video anda menjana views dan channel anda menjana subscribers.

Anda boleh dapatkan topic-topic yang meletup ini dengan menggunakan website yang percuma ini tubebuddy , tubebuddy ini adalah certified dengan youtube .

Saya tidak akan go through cara guna tubebuddy ini sekarang, anda boleh tengok video kat atas link sini untuk belajar car acari topic youtube yang meletup dengan tube buddy.

Link untuk register free website ini ada kat bawah comment box video ini.

Alright so apabila sudah ada topic ini , then I will start do my research dalam apakah konten yang patut saya rakam.

So , I will just look at my competitors apakah contents yang mereka buat , dan I will do it on my own style.

Ok . So that is the online business konten.

Satu lagi special about channel Weng ini , kecuali video buat duit , juga terdapat kontens yang tentang berita hot yang sedang berlaku di Malaysia.

Bagaimana pulak saya create konten berita hot ini ?

Strategik content yang pertama adalah notification daripada google alert.

Google alert ini memang chun giler , dan ramai tidak tahu .

Dengan google alert ini , kita boleh topic yang hot seperti bantuan-bantuan kerajaan yang hot kebelakangan ini , like KWSP , I sinar , bantuan prihatin etc.

So , apabila ada berita yang tentang topic-topic ini , anda akan dapat notification daripada google ke email anda seperti ini !

Jadi Weng just buat jerlah topic ini . Senang tak perlu sakit kepala.

Strategik content yang kedua adalah baca surat khabar online.

Weng subscribe ke macam-macam online surat khabar yang sah , ada yang bayar ada yang free untuk mendapatkan matlumat yang terkini tentang apakah yang sedang berlaku di Malaysia.

Strategik content yang tiga adalah cari orang yang sangat berpengaruh di industry anda .

Bagi Weng bekas perdana Menteri dati sri najib Razak adalah seorang yang sangat power di Malaysia.

Jadi , berita yang dipaparkan daripada beliau jugak akan menjadi topic hot di Malaysia.

So , anda boleh cari orang yang power dalam industry anda untuk create content yang mereka buat jugak.

Next frequensi .

Berapa video yang anda perlu buat ?

It really depends on konten anda . Video topic yang ada dalam video saya , boleh buat hari-hari jer .

Jika anda nak buat prank ataupun video clip , tak kan hari-hari prank orang kan?

But , Weng suggest minimum 2 videos every week untuk youtuber pemula .

Buatlah at elast 2 konten youtube baru sebagai seorang pemula.OK

Alright , so ini adalah cara yang saya buat konten untuk youtube untuk channel channel saya setiap hari.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *