Cara Buat Duit $250 - $1000 USD Online Jual Ebook Ke Amazon , Kobo , Shopee l Cara Buat Duit Online
Audiobook/Ebook bebossathome blog Make Money 💰

Cara Buat Duit $250 – $1000 USD Online Jual Ebook Ke Amazon , Kobo , Shopee l Cara Buat Duit Online

Reading Time: 3 minutes

🔥CARA BUAT RM1000 DIGITAL PRODUCT ⬇️
REGISTER https://ebookdropship.gr8.com/
——————-
🔥Follow My Facebook Page⬇️
https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
——————-
🔥Register Amazon Kindle⬇️
https://kdp.amazon.com/en_US/
——————-
🔥Register Kobo Kindle⬇️
https://writinglife.kobo.com/
——————-
🔥CARA MULA BUSINESS DIGITAL PRODUCT ⬇️
REGISTER https://ebookdropship.gr8.com/ 

Hi guys Weng sini , dalam video ini Weng nak kongsi cara yang anda boleh buat duit dengan jual ebook .

Jom kita mula belajar .

First sekali , kita nak tahu adakah ebook masih boleh buat duit ?

A quick answer untuk anda , yes , ebook masih boleh buat duit .ia bergantung kepada market segments.

Generation Z dan ke atas memang kurang tengok ebook dah , mereka mostly on video ataupun audiobook .

Untuk generation Weng ini 1987 , memang kita lebih suka belajar dengan buku , kerana masih kita kecil mana ada youtube , semua bahan pengajaran adalah dalam bentuk buku.

Amazon Pays $450,000 A Year To This Self-Published Writer

Mark Dawson ini adalah seorang writer yang sangat Berjaya dimana dalam amazon alone dia sudah pun jana $450,000.

Andy Weir. Weir initially failed to sell his first book, The Martian, so he began posting free chapters of it on his personal website. Later, he put a 99-cent version on Kindle. By 2013, the book had become so popular that Weir received an offer from Crown Publishing to buy the book for $100,000.

So ,jika anda nak tanya Weng , betulkah kita boleh jana duit dengan ebook , my short answer to you yes, memang boleh.

Tetapi anda mesti treat business ebook ini serious . Jika tujuan anda mula business ini Cuma mimpi boleh jana duit dalam masa yang pendek dan ia adalah cara senang yang buat duit memang taklah anda akan Berjaya.

Weng jugak ada try jual ebook kat amazon , kobo dan beberapa tempat kat internet .

Saya boleh tunjuk sales ebook ini.

So ini adalah account amazon Weng yang jual ebook.

Memang tidak banyak duit yang dijana . ini adalah kerana saya memang tidak ada hati nak buat business ini. Weng Cuma nak try.

Next another Account ebook yang weng jual ebook ini adalah  kobo.

So memang tidak banyak duit .

Jadi jika anda nak mula business ini , kerana anda nak business yang senang dan dapat buat duit cepat memang tidak akan jadi.

Next ,jom kita lihat .

Bagaimana kita nak create ebook ini.

Terdapat beberapa cara yang kita boleh guna untuk buat ebook ini .

  • Tulis sendiri . Jika anda suka tulis , memang anda boleh tulis ebook ini sendiri.Anda Cuma perlu tulis ebook anda dengan words , dan covnert ke pdf format .
  • Hire freelancer . 99% ebook yang Weng jual kat amazon dan kobo ini , Weng hire freelancer untuk tulis ebook ini .

Berapa kita perlu bayar untuk freelancer ini untuk buat buku ini ?

Sebagai contoh , Weng bayar usd 200 untuk salah satu ebook yang Weng upload ke amazon.

Platform ini adalah upwork.

Another platform yang Weng guna adalah fiverr.

In general freelancer di Fiverr adalah lebih murah .

As you can see , Weng bayar 105 usd untuk sebuah ebook di fiverr compare to upwork iaitu usd 200 .

Memang Weng suggest pemula untuk tulis ebook anda sendiri terlebih dahulu untuk mula business ini.

Anda boleh mula business ebook ini tanpa modal jika anda tulis ebook ini sendiri.

Ok.

Next platform yang anda boleh jual ebook anda.

#1 Memanglah amazon.

Register account amazon anda di https://kdp.amazon.com/en_US/ , Weng akan letak register link ini kat bawah video ini.Ia adalah 100% percuma

So lepas register, pergi ke kindle ebook and you can start uploading your ebook .ia adalah sangat simple just fill in all the information needed.

 

#2 Kobo

Pergi ke https://writinglife.kobo.com/ . and register yourself a writer account .ia adalah percuma jugak.

Once you are in , pergi ke tab ebook , and click di create new ebook .

#3 Shopee

Yes anda boleh jual ebook anda kat shopee.

Bolehkah kita jana duit dengan jual ebook di Shopee?

Jom kita tengok.

So menurut software dianba ini , ini adalah ebook yang jual hangat kat shopee

Buat Duit dengan Dropship Shopee ++ di rumah guna smartphone je + FREE GIFT EBOOK FB ADS & MODUL TAMBAHAN yang sudah jual 953 keping dalam last 30 days

EBOOK PANDUAN LENGKAP BERNIAGA DAN DROPSHIP DI SHOPEE yang telah jual 77 on the last 30 days

Dan jugak 😍50 IDEA Pendapatan Pasif – Rahsia Buat duit sambil tidur selain ASB dan SHOPEE yang telah jual 50 keping on the last 30 days.

Jika anda tidak ada software ini is ok , shopee sekarang ada function yang baru iaitu selling coach , di sini anda boleh check product apa yang hot selling di shopee.just select ebook and you will get to see apakah ebook yang hot selling kat shopee.

So , untuk mereka yang berminat nak buat duit dengan jual ebook , make sure anda treat business ini serious .

Semoga anda Berjaya. See ya

1) https://www.forbes.com/sites/jaymcgregor/2015/04/17/mark-dawson-made-750000-from-self-published-amazon-books/?sh=48d13b796b5b

2) https://writingcooperative.com/3-self-published-authors-who-went-on-to-have-mainstream-success-and-how-they-did-it-36ce6dc4512f

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *