BUAT DUIT PERCUMA DENGAN PAY PAL SECARA ONLINE DENGAN MODAL RENDAH l WENG HONN CARA BUAT DUIT
bebossathome blog Make Money 💰

BUAT DUIT PERCUMA DENGAN PAY PAL SECARA ONLINE DENGAN MODAL RENDAH l WENG HONN CARA BUAT DUIT

Reading Time: 3 minutes

 

Website seperti ini , ini , dan ini adalah business yang boleh buat duit WALAUPUN anda sedang tidur.

System buat duit ini adalah  dimana , customer register , dan mereka akan dibawa ke page untuk bayar , dan lepas bayar duit akan automatically masuk ke bank.

So jika anda jugak nak bina business seperti ini , tengoklah video ini.

Tutorial ini sesuai untuk mereka yang nak mula jual products/services mereka online dengan modal yang rendah.

So ini adalah blue print yang kita nak bina.

Ini adalah page yang customer register , lepas register mereka akan dibawa ke checkout page untuk bayar duit , lepas bayar , anda akan direct customer anda ke product anda .

Jadi 3 simple steps sahaja.

Anda perlu 2 benda untuk set things up.

  • Get response
  • Product
  • paypal
  1. Getresponse ini adalah email marketing dimana anda boleh guna untuk customer register dan dapatkan informasi seperti nama , email customer anda .
  2. Product ini boleh adalah ebook , video programme sendiri atau orang lain.
  3. Paypal ini adalah untuk customer bayar anda.

 

Jom kita mula project ini.

Terdapat beberapa package untuk getresponse ini , untuk beginner  just get Basic sahaja .

Jika anda belum ready untuk join hari ini ,is ok , anda boleh dapat 30 days free trial dari getresponse ini.

Link untuk free trial Weng sudah letak kat bawah comment box video ini.

Lepas klik kat link yang Weng bagi kat bwah, anda Cuma perlu register account percuma anda.

After register just log in.

So ini adalah dashboard getresponse anda.

Ok , next ,

Macam mana kita nak bina registeration form ini?

Sangat senang sahaja.

Pergi ke list dan create list . So list ini adalah tempat yang kita simpan details registration customer kita seperti email , telephone number , nama dan sebagainya.

So , bagi list ini satu nama.

When you are done , pilih landing page kat sini .

So landing page ini adalah form untuk customer kita register dan untuk pembayaran nanti.

So terdapat banyak ready made template yang dibagi oleh getresponse. So anda tidak perlu bina dari kosong.

Terdapat banyak template yang anda boleh guna. So just pilih mana -mana yang anda suka.

What you need to do now over here is to , tukar perkataan-perkataan di sini untuk programme anda , dan jugak gambar untuk product ataupun video programme anda.

So ini adalah registeration form untuk customer anda.

Customer perlu register di sini terlebih dahulu.

 

So after register apa yang kita nak buat adalah bawa mereka ke page untuk bayar.

Step pertama form registeration dah gao tim.

Tekan kat next ,

So title dan description ini letak nama programme anda, dan jugak informasi tentang programme anda.

Title dan description akan muncul seperti ini dalam google. Ia dapat jugak membantu kita muncul kat google dengan ranking yang lebih tinggi , so that customer dapat cari kita dengan lebih senang.

Saya tidak akan go deep on this in this video , for now , make sure kata-kata kunci untuk programme anda ada dalam title dan descrption sini.

Bagi nama untuk link anda.nama link ini perlu adalah sama dengan programme anda . For example , jika Programme anda adalah keepfit101 , anda boleh letak keepfit101 kat sini. Jangan terlalu pangjang.

Keep it simple.

Lepas tu pilih list yang anda cipta tadi.

Ok dalam thank you page ini , kita nak pilih custom tahnk you page.

Thank you page ini adalah tempat yang kita nak bawa customer kita lepas mereka register.

Mana kita nak bawa customer kita lepas register?

Tempat bayar.Iaitu second step kita.So , kita stop sini sekejap .Kita perlu dapatkan link untuk pembayaran dulu.

Step 2 Bayar product

It depends on apakah service provider that you use , yang common wan is paypal ataupun stripe.

So , Weng guna paling kerap adalah paypal.

Log into you paypal account.atas tool sini pilih all tool.

Pilih paypal button , pilih buy now.

Bagi nama product anda dan jugak pricing.

Apabila siap click kat create button dan pilih email disini.

Ok pas tu kita nak letak link ini di customize check out page sini.

So apa yang akan berlaku adalah apabila customer register , ia akan directly bawa mereka ke page bayar paypal ini.

Pas tu click kat publish.

And you are done.

Jom kita try .

So register .

As you can see after register ia akan bawa customer anda ke paypal page ini.

Lepas bayar , then you will receive email daripada paypal.

So apa yang anda perlu buat sekarang adalah sent video programme/ ebook anda ke email customer anda ini .

And you are done!

Ok , so kerja anda untuk buat duit adalah fokus untuk promote link ini shaja.

Anda boleh promote link kat youtube , facebook , ig mana-mana social media.

Dan system ini akan automatic jalan dan duit akan masuk ke paypal anda automatically apabila customer bayar.

Ok , Weng harap video ini dapat membantu anda thanks you.

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *