cara buat duit dengan paypal dan youtube
bebossathome blog Make Money 💰

SHOPEE DROPSHIP DAN YOUTUBE MANA SATU LEBIH SENANG BUAT DUIT ? l WENG HONN

Reading Time: 2 minutes

 

⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Halo guys Weng sini , antara Shopee dropship dan youtube mana lebih senang buat duit ?

Dalam video ini , Weng akan kongsi perbezaan antara youtube dan Shopee dropship , mana yang lebih senang buat duit.

Jom kita mula.

Weng akan guna example kedai Shopee Weng ini , dan juga youtube channel Weng ini.

So seperti yang anda tahu , Weng ada satu kedai Shopee nama lanfit . dalam kedai shopee ini Weng ada products dropship dimana saya jual products orang lain dan jugak products sendiri.

Another one of course is youtube channel saya ini.

Jom kita tengok first 3 months of kedai shopee ini terlebih dahulu.

So Weng mula business ini pada bulan September 2020 , so first month 147.76 second month 402.79 dan bulan ketiga adalah 125.50 .

Lets look at youtube pulak.

Saya started youtube channel ini tahu 2016 , memang tak banyak video pada masa tu.As you can see saya dapat first income dari youtube pada tahun 2019 iaitu selepas 3 tahun , dan duit yang saya dapat adalah $0.01 .

So , dari segi kelajuan untuk jana duit dalam kes Weng ini , memang Shopee lebih cepat compare with youtube .

Jom kita tengok perbezaan antara Shopee dan Youtube dari segi buat duit.

First of all , in general , untuk menjana duit di shopee , kita perlu upload products , letak images , products title , description mengikut kata-kata kunci , buat shopee ads dan sebagainya untuk menjana sales .

So , anda boleh upload berpuluh puluh products dalam masa seminggu .Tapi ia adalah sukar untuk youtube .

So in general bagi youtube pulak , kita perlu upload youtube video , buat topic yang high search ,trendings video , dan sebagainya untuk menjana duit dengan youtube.

Dan jugak bagi youtube kita perlu at least 1000 subcribers dan jugak 4000 views untuk mula buat duit dengan youtube ads.

Dapatkah anda dapat 1000 subscirbers dalam masa sebulan ataupun 3 bulan ?

Jika anda tidak dapat jana 1000 subscribers dalam bulan pertama , memang anda tidak dapat jana duit pada bulan pertama anda.

Tapi dengan shopee ads , memang saya Berjaya jana  RM147.76 , dengan profit margin 30% , so bulan pertama saya dah dapat jana 44.328 , tapi kosong dengan youtube.

 

 

Tapi Weng , saya dengar youtube memang boleh menjana duit ?tipu ker ?

OK pada pendapat Weng , memang youtube boleh menjana duit , tapi untuk long term  . Kita tidak boleh expect boleh buat duit pada bulan pertama , ketiga even first 6 months.

Unless anda adalah celebrity ataupun artist dan minggu pertama dah dapat jana duit.

Bagi manusia yang biasa seperti Weng , memang kita perlu kerja keras , keras dan keras untuk mendapat first dollars daripada youtube.

Tetapi jika anda suka buat video , suka nyanyi , menari , main game anda boleh start video kat youtube then slowly build up your subscribers .

Lastly , Weng nak kongsi adalah , Shopee bukan untuk semua orang , dan youtbe jugak bukan untuk semua orang.

Pilih mana-mana satu online business yang anda suka dan fokus buat sampai ia Berjaya .

Ok , Weng harap video ini dapat membantu anda.

Take care.

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *