Weng sini , so anda nak mula online business , tapi anda tidak tahu nak mula dengan Shopee ataupun Bullmart ?
$1000 CHALLENGE bebossathome blog Make Money 💰

SHOPEE DAN BULLMART ONLINE BUSINESS- MANA SATU BOLEH BUAT DUIT LEBIH BANYAK ? l WENG HONN

Reading Time: 3 minutes

Nak mula online business? Shopee ataupun Bullmart?
Yo hei guys , Weng sini , so anda nak mula online business , tapi anda tidak tahu nak mula dengan Shopee ataupun Bullmart ?
⬇️JOIN BULLMART⬇️
https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn
⬇️JOIN GROUP SELLERS BULLMART ⬇️
https://www.facebook.com/groups/1426302554368058
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45
Dalam video ini Weng akan kongsi ,pros and cons jual kat kedua – dua platform ini .
First of all , lets us go through Shopee terlebih dahulu ,since semua orang pun tahu dah tentang Shopee .
Shopee memang merupakan #1 marketplace di Malaysia .As you can see data daripada Statista.com ini ,which released on February 2021 , Shopee already far over take Lazada.

https://www.statista.com/statistics/869640/malaysia-top-10-e-commerce-sites/
Jadi , traffic memang gao gao kat Shopee.
Next , shopee ada banyak marketing tool yang dapat membantu sellers unutk boostkan sales kat Shopee. For example , coupons , shopee live , shopee ads , campaign dan sebagainya .
Furthermore , Shopee juga ada susidi free shipping kepada sellers
However , Shopee semakin competitive dalam harga . For example , kebanyakan top selling products di Shopee adalah barang yang murah giler . For example , category home and living ini . Klik kat top sales , memang products yang murah baru boleh dapat top sales .
Jadi , sourcing anda mesti buat betul-betul supaya kos product yang anda dapat adalah paling rendah dan dapat bersaing di Shopee.
Bersaing dengan sellers overseas seperti China , As you can di Shopee terdapat banyak sellers dari China , yang sedang jual products mereka dengan harga yang murah .Jadi , jika product yang anda jual adalah sama dengan sellers di China ini , memang susah nak bertanding dengan sellers overseas ini .

Jadi make sure anda buat products research betul betul terleboh dajulu sebelum jual apa-apa products di Shopee.
Next as a sellers in Shopee , kita mesti nak buat shopee ads ,social media marketing untuk drive traffic ke kedai kita. Jika tidak memang susah nak jana duit ataupun traffic ke kedai shopee kita .

High transaction fees . Tahukah anda , freeshipping ini semua ada charges ? Sebagai contoh RM15 Free Shipping Programme ini , Shopee akan charge 4% . So 4% plus 2.12 % fees yang semua sellers kena bayar , total Shopee sudah angkat 6.12 %.

Sekarang jom kita tengok apakah itu bullmart ?Anda boleh bullmart ini kat link bawah video ini.
Bullmart ini adalah seperti Shopee ,as you can see kat website dan apps bullmart.
Lets look at the cons of the bullmart ini.

Untuk join as a sellers all you need to do is just klik kat link bawah video ini .Sellers and buyers account adalah sama seperti Shopee .
Anda jugak boleh guna bullmart ini untuk dropship business anda.

First of all , bullmart adalah baru di market , therefore banyak lagi function masih dalam building . Tapi untuk buy and sell ,transaction semua ini memang sudah boleh jalan dah.

Second , traffic kat bullmart memang kurang compared with Shopee, kerana baru kan .
Shipping method . Shipping company yang bullmart sedang guna sekarang adalah pos laju sahaja . Shipping method lain akan dibuka in the near future.

Lets look at Pros of Bullmart .
One of the special feature yang terdapat dalam bullmart adalah referral bonus dan jugak group bonus ini
Dan ini adalah feature yang sangat powerful dimana anda tidak perlu buat ads jugak boleh dapat sales .

Referral programme ini adalah commision untuk affiliate marketers .Dan group bonus ini adalah untuk mereka yang nak build team sendiri untuk buat business online ini.Weng akan terang lebih lanjut tentang cara buat duit dengn referral dan group bonus ini.
Dan dengan feature referral ini ,anda boleh recruit sellers anda sendiri untuk bina business online anda .
Join bullmart seller community ini untuk belajar lebih banyak tentang cara buat duit dengan bullmart ini.

Next , sekarang di bullmart memang tidak ada banyak competitors , so it is the best time untuk join platform ini dan mula buat duit .
Jadi jika anda tanya Weng , Shopee dan Bullmart mana satu lebih banyak untuk mula online business ?

To be honest , memang Shopee adalah pilihan yang lebih baik berbanding dengan bullmart sekarang , as Shopee traffic memang gao giler .
Tetapi , Bullmart jugak mempunyai potential yang tinggi untuk sellers buat duit dengan platform ini , especially dengan referral bonus ini.
Imagine this , dengan menggunakan referall bonus ini , anda boleh recruit team anda untuk jual products kedai anda di bullmart . Instead macam shopee , anda Cuma jual sendiri sahaja .

Mana satu lebih effective ? Satu team yang jual product anda di bullmart ataupun seorang jual product di Shopee ?
Memanglah satu team kan.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *