SELEPAS 12 BULAN JUAL BELI SAHAM , INILAH YANG SAYA DAPAT .CARA JUAL BELI SAHAM MALAYSIA 2021
bebossathome blog Make Money 💰

SELEPAS 12 BULAN JUAL BELI SAHAM , INILAH YANG SAYA DAPAT .CARA JUAL BELI SAHAM MALAYSIA 2021

Reading Time: 2 minutes

So saya telah invest kat share about 1 year , jom Weng kongsi experience saya tentang beli dan jual saham ini.
⬇️SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
⬇️MY FACEBOOK PAGE⬇️
https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
💰7 CARA BUAT DUIT ONLINE⬇️
https://bit.ly/3ghy4Xb
==========================
First of all , Weng nak jelaskan bahawa saya bukan pakar saham , and purpose of this video is just to share my experience in buying share in the past 1 year .
OK , Weng bukan suruh anda beli mana-mana saham yang saya beli dalam video ini .
Jika anda faham ini baru continue tengok video ini.Jika tak faham repeat tengok lagi.

Website yang saya guna untuk beli saham adalah rakutentrade . Terdapat banyak website yang anda boleh guna , you can also buy through bank jugak , so no necessary untuk guna Rakutentrade ini untuk mula trading anda.

Office Rakutentrade ini ada kat Level 7, Kenanga Tower .
I get to know this website adalah kerana kawan I yang recommend
Semua ini adalah share yang terdapat dalam portfolio saya.

As you can see , some are negative and some are making money .Yang negative tu belum jana duit lagi , may need to wait abit longer .
Dalam video ini , Weng nak kongsi experience yang saya dapat selama setahun trading shares ini.

First of all , kesemua share yang anda Nampak kat sini , bukan pilihan saya . I don’t pick all these shares over here .
Kecuali YTL reits ini , yang lain ni I have no idea what sort of share is it .
Ok , ini memang weng tidak suggest.

Ini memang risky .Weng tidak suggest sesiapa pun beli share tanpa mengetahui apakah company yang mereka investing into it.
The reason Weng beli shares yang saya tidak tahu ini , kerana saya ada satu member yang memang close to me that help me to manage my account, so I trusted him .

My advise to you is , Jika anda tidak ada apa-apa knowledge tentang shares ini , sila jangan beli .When you buy a share, you are investing into the company . Apabila anda beli saham , anda actually investing into the company.

Jika ada tidak tahu apa-apa dengan company tu , sila buat research terlebih dahulu sebelum beli, ataupun jangan beli langsung .
If you buy without knowing anything it is called gambling , and if you buy with knowledge it is called investing.

YTL reits ,Reits ini stand for real estate investment trusts ,dan ia jugak merupakan investment yang saya buat at the very beginning .
Next , guna sahaja duit yang extra untuk melabur .jangan guna duit simpanan yang anda susah kumpul tu untuk melabur , dan jangan sesekali guna duit emergency anda untuk melanbur , kerana tidak ada orang dapat jamin saham yang anda beli tu mesti akan untung duit.
Pak Cik Warren Buffet ni pun tidak boleh .

Next Jangan mimpi nak cepat kaya .Jika nak cepat kaya , beli kaya ni kat 99 speedmart.
Melabur ni , bukan skim cepat kaya .Kecuali knowledge , anda perlu ada kesabaran .

Next tidak boleh tamak . Pada pendapat Weng , Ini memang no.1 rules when come to investing in share .
Jika anda tamak memang gg .Sudah untung RM 1000 tak cukup nak lagi , RM 2000 , sudah ada RM 2000 nak lagi RM 5000 nak lagi nak lagi nak lagi. Dan akhirnya RM100 pun tak dapat jana.

Ini adalah beberapa experience yang saya dapat after investing for more than a year ,jika anda nak jugak mula melabur , harap advice ini dapat membantu anda.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *