Bagaimana Nak Buat RM 500 - RM 1000 Dengan Facebook? Cuma Dengan Copy Dan Paste Jer! l Weng Honn
Affiliate Marketing bebossathome blog

Bagaimana Nak Buat RM 500 – RM 1000 Dengan Facebook? Cuma Dengan Copy Dan Paste Jer! l Weng Honn

Reading Time: 3 minutes

Bagaimana Nak Buat RM 500 – RM 1000 Dengan Facebook? Cuma Dengan Copy Dan Paste Jer! l Weng Honn

⬇️Register Involve Asia⬇️

https://invol.co/cl40uuc

💰Download 8 Ebook Buat Duit Percuma ⬇️

https://freeebookdownloadyt.gr8.com/

⬇️SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️

https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join

⬇️MY FACEBOOK PAGE⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

==========================

Copy link ini dan paste ke facebook group , dan duit masuk.

Ini dalah by far duit yang saya jana 86.21USD iaitu sama dengan RM355.62.

Hari ini adalah 15/may so about Rm23 setiap hari sebelum dah 690 . not too bad kan?

Dan saya tidak keluarkan apa-apa duit untuk onlie business ini.

Anda Cuma perlu share link ke social media anda jer .

Jika anda nak belajar cara buat duit  tanpa modal ini , continue watching this video.

Website yang saya guna ini adalah involve asia.

Involve asia ini adalah affiliate marketing website yang paling besar di south east asia dan ia terdapat lebih daripada 500 company dan brands yang kita boleh promote.

So anda tidak perlu risau tidak ada products untuk promote.

 

Company yang popular di Malaysia adalah seperti Lazada or Shopee , Adidas, Nike, Zalora, Philips, Dell,  Watsons, Innisfree, Malaysia Airlines dan banyak lagi company yang anda boleh promote dan jana commission .

Category seperti Electronics, Fashion, Finance, Health and Beauty, online Marketplace, Services or Travel kitab oleh jana up to 30% commission , dan ini bermaksud RM100 kita dapat jana RM 30 dah ! dengan share link sahaja.

 

Bagi mereka yang tidak tahu apakah itu affiliate marketing , affiliate marketing adalah cara dimana kita dapat jana commission apabila kita share mana-mana products company , dan apabila ada customer beli dengan menggunakan link yang anda bagi , anda akan dapat commission. Itu sahaja simple .

Jadi as a affiliate marketers , job kita adalah cari products yang sesuai dan share as much as possible ke macam macam social media .

 

Now bagaimana kita nak mula buat duit dengan involve asia ini ?

 

Saya akan kongsi kesmue steps ini , yang anda boleh ikut untuk mula jana duit dengan involve asia .

Just pergi ke involve asia , link untuk involve asia ini ada kat bawah comment box video ini.

Terdapat beberapa steps untuk register .

Dalam property url ini , anda boleh letak apa-apa jer social media link anda , facebook page ,ig, twitter dan sebagainya.

So saya ada satu facebook page , Weng Honn . sila follow page I ini jugak ya.

All you need to do is just copy url kat atas sini ,dan paste ke sini , dan isikan nama page ini .

Channel I will put content and a short description about what is my fb page is about.

Next.

Type of advertiser ,I will choose pay per sale , category I will put on others” .

Traffic acquisition method maksudnya cara bagaimana anda drive traffic.

Ad format , I am using facebook page.

No.

And last part will be isi informasi kat sini .

Company name ini jika anda ada company anda boleh letak nama company anda , jika tidak ada just put your own name ya.

After submit , involve asia will need about  2 to 3 working days to approve  .

Now once it is done approved , apa yang anda perlu buat?

Terdapat beberapa cara yang anda boleh mula , jika anda sudah pun ada facebook page , ig ataupun apa-apa jer social media platform , you can start sharing .

Nanti Weng akan tunjuk cara dapatkan product link daripada involve asia.

Bagi mereka yang belum lagi ada social media , anda boleh create a facebook page dan invite kawan-kawan , member-member untuk follow page anda , dan mula post beberapa product yang anda kerap beli ataupun guna.

Now , it is very important yang anda mula dengan products yang anda sedang guna terlebih dahulu .

Ini adalah kerana , dengan cara ini , anda boleh post gambar , video review tentang product tu dengan lebih senang.

Ok , now , bagaimana kita nak create product link denga involve asia ini?

Sebelum anda boleh create product link ini , anda first perlu pilih products apa yang anda nak promote ?

Company yang Weng sedang promote adalah shopee lazada dan ringgit plus.

Dalam shopee dan Lazada terdapat banyak products yang saya boleh pilih dan promote , so memang tidak akan lack of products to promote.So is depends on you .

Anda boleh pilih apa-apa jer company yang anda minat untuk promote.

Just click kat apply dan tunggu company ini approve your application.

Once it is approved ,balik ke dashboard sini dan pilih generate affiliate link .

For example , saya nak promote product ini shopee dropshpping programme. All I need to do is just copy link ini , dan paste kat sini.pilih shopee dan involve asia akan automatically generate link ini.

Shorten linik suppaya ia jadi lebih kemas dan pendek.

Inilah link yang kita nak kongsi ke social media kita.

Inilah link yang customer perlu beli dan kita akan dapat jana commission.

 

Alright , so bagi anda yang nak mula buat duit secara online tanpa modal dengan handphone sahaja , anda boleh ikut cara ini untuk mula jana duit secara online.

OK , Weng harap video ini dapat membantu anda.See ya.

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *