VIDEO BARU! 5 CARA SAYA BUAT DUIT ONLINE 2O21 ANDA MESTI NAK TAHU!
bebossathome blog Make Money 💰

VIDEO BARU! 5 CARA SAYA BUAT DUIT ONLINE 2O21 ANDA MESTI NAK TAHU!

Reading Time: 3 minutes


Ini adalah duit yang saya jana dari pelbagai jenis online business secara part time.

Hi guys Weng sini , so banyak subscribers tanya saya ,

”Weng apakah online business yang anda sedang buat sekarang ? Macam banyak jer ?”

Ok dalam video ini saya nak kongsi top 5 online business yang saya buat secara part time.

Jika anda jugak nak mula , buat jer .last year memang saya fulltime kat youtube dan shopee , tetapi ada sikit boring dah , so this year saya mula project baru dan collaborate dengan company seperti ,shopline , bullmart , involve asia dan lain lain.

Top 5 Udemy

When I started udemy 5 tahun yang lepas memang saya nak jadikan udemy ini secara business fulltime saya .

So as you can see saya mula udemy ini pada tahun November 2016 around 5 years now.  Setiap bulan memang ada jana duit dalam USD.some good month some bad month . Ada bulan yang jana 800 lebih dollars iaitu 3k plus in ringgit .

Then I slow down dah , kerana sudah pun boring .and I want to try something new . anda boleh try udemy , memang website yang legit untuk buat duit. Dan duit akan dibayar terus ke paypal account anda.

Top 4 Audiobook

I do sell audiobook jugak kat findaway .Bulan-bulan memang jugak boleh jana some income dari sini secara passive . saya Cuma perlu upload audiobook ini sekali sahaja and that is it. Keburukan jual audiobook ini adalah ,jika anda tidak suka tulis script , anda perlu hire freelancer untuk create this audiobook for you .dan satu audiobook yang lebih kurang 20k perkataan needs around 400RM .

Jika anda suka tulis , then go for audiobook , memang cost rendah , dan boleh menjana income secara bulan-bulanan.

Top 3 Fiverr

Fiverr ini last year memang I sangat active , I buat macam macam job kat fiverr sini .This year memang dah kurang . This year saya Cuma fokus kat shopee products research , dan baru-baru ini , saya deleted a few job jugak , kerana dah tak sempat nak buat banyak job.Jika anda adalah seorang freelancer tidak kira dari industry mana , saya highly recommend anda post job anda kat fiverr ini untuk mula online business .

Top 2 Affiliate Marketing

Next affiliate marketing.Ini memang online business yang saya buat paling consistent throughout the year , kerana tidak perlu banyak setting , Cuma post link , share article sahaja.

Beberapa affiliate marketing yang saya sedang guna , clickbank, tubebuddy , getresponse , bulllmart dan jugak involve asia .memang macam banyak , yang paling senang untuk mula di Malaysia adalah dengan bullmart dan involve asia . Seperti yang anda dapat belajar di programme Affiliate Marketing CEO saya baru-baru ini ,anda Cuma perlu share link ke facebook anda , dan apabila ada orang beli , duit akan masuk.

Untuk tube buddy , clickbank dan getresponse , adalah lebih makan masa , dan beberapa setting perlu dibuat seperti set up website , youtube channel , beli software semua ini perlu minimum investment .

Bagi mereka yang baru nak belajar cara buat duit dengan affiliate marketing I will recommend guna bullmart dan involve asia dah.

Top 1 Shopee

Memang la Shopee .Saya start business ecommerce I pada tahun 2016 dengan dropshipping di Lazada dan jugak jual supplement kat Lazada . Pada masa tu memang baik sales.Lepas tu problem sikit dengan partner , business pun jatuh dan last tutup kedai.

Fastforward , last year saya mula beberap shopee store , ada yang jual supplement , barang healthy dan jugak digital products.

Digital products ini memang kedai yang baru saya start 7th of July last year laman lega.

Sales pun jatuh banyak dah  kerana bulan bulan shopee delete products saya . Memang susah nak berniaga digital products dah kat Shopee .

This year ,saya dah slowly tukar dari shopee ke bullmart , kerana tak banyak competitors kat bullmart , dan yang paling penting bullmart tak kacau I .

Dan jugak saya boleh suruh kawan-kawan I share product saya dengan klik kat “share “ link ini , dan mereka akan dapat commission pada setiap sales. So saya jugak sudah jimat marketing cost , kerana kawan-kawan I tolong I promote dan saya bagi commission balik kepada mereka .

Alright , so ini adalah 5 cara yang saya guna untuk jana duit secara online .

Just pilih mana-mana lima online business ini dan mula online business anda!

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *