4 CARA JANA PENDAPATAN PASIF TANPA MODAL l BUAT PASSIVE INCOME 2021 DENGAN LAPTOP HANDPHONE
bebossathome blog Make Money 💰

4 CARA JANA PENDAPATAN PASIF TANPA MODAL l BUAT PASSIVE INCOME 2021 DENGAN LAPTOP HANDPHONE

Reading Time: 4 minutes

⬇Subscribe Motivasi CEO (FREE PROGRAMME BUAT DUIT) ⬇

https://www.youtube.com/channel/UCvwpZxBOcUogwH2Ebs6hoSQ

Motivasi CEO (instagram)👉 https://www.instagram.com/motivasiceo/

Hi guys Weng sini , so as you can see , setiap bulan saya terima duit ke paypal account saya .

Ada business yang saya mula end of 2019 sebelum Pkp , dan ada yang saya mula 2016 .

Dan sekarang , duit masuk jugak setiap bulan ,walaupun saya dah tak active promoting business tu .

Ini bukan mengarut , this is real result.

so anda nak jana duit secara passif setiap bulan ?

Jom tengok video ini .

Business Yang pertama saya mula pada paling awal adalah dengan udemy iaitu around 2016 . Saya telah buat banyak video tentang peluang buat duit ini kat channel I , yang mula business ini memang sekarang dah at least boleh menjana duit dah setiap bulan.

So , as you can see , setiap bulan memang ada duit masuk dah , walaupun tak banyak , kerana saya dah tak berapa active di Udemy ini.

Apakah udemy first of all . Udemy adalah website di mana anda boleh upload online course anda dan jual.

Udemy adalah video marketplace yang paling besar di dunia . Shopee adalah marketplace dimana kita beli barang-barang physical online , dan udemy adalah marketplace dimana kita beli online course .

Ia adalah 100% percuma .

Cara yang paling senang untuk mula jual online programme anda ke udemy ini adalah , create a course tentang benda yang anda tahu .

For example , anda tahu excel ? create a course yang tentang excel ! Nampak excel course ini ?700000 ribu lebih students dah beli programme ini dan sekarang ia jual kat harga 14.99 usd .

700000 x14.99 dah

Ok , jangan kata 14.99 , 1usd pun anda telah jana 7000000 USD brother .

Dalam udemy ini , ada macam-macam video programme yang anda boleh cipta dan jual.

Dun overthink , keep things simple , tak yahlah semua fancy fancy equipment untuk mula , anda boleh guna guna untuk design slide anda ataupun powerpoint .

Jika anda perlu motivasi untuk mula online business anda , jangan lupa subscribe ke youtube channel baru I , motivasi CEO ,link ada kat bawah video ini.

Yang kedua ,

Findaway.

Business findaway ini , saya mula around 2019 sebelum pkp untuk try bolehkah cara ini buat duit .

Findaway ini adalah business yang jual audiobook.

Terdapat banyak cara yang anda boleh mula dengan jual audiobook .

Yang paling senang tanpa modal adalah anda record voice anda sendiri .

Audiobook yang paling awal , memang saya record suara sendiri dan jual ,ini adlaah cara yang paling jimat tak perlu apa-apa kos , anda Cuma perlu ada handphone dan tempat yang sunyi untuk rekod suara anda .

Lepas rekod dan all you need to do is just upload ke findaway ini , dan findaway akan bantu kita jual ke seluruh dunia.

Process untuk mula business ini sangat simple , all you need to do is just , sign up for findaway ,ia adalah percuma, link ada kat bawah video ini ,then tulis script anda , apakah contents yang anda nak rekod , lepas rekod ,all you need to do is just upload ke findaway ini .

Bagi mereka yang nak mula online business tanpa modal dan tidak perlu banyak software , anda boleh cub acara ini.

Ketiga ,

Shopify .

So shopify ini , saya tidak bermaksud suruh and amula dropshipping business dengan Shopify . but instead promote Shopify ini secara affiliate .

Affiliate marketing merupakan business modal yang sangat sekarang . ini adalah kerana anda tidak perlu apa-apa modal untuk mula business ini , dan anda boleh jadi jutawan dalam masa yang singkat , KONONnya.

Salah bro , affiliate marketing bukan skim cepat kaya .

Memang tak salah affiliate marketing merupakan online business yang anda boleh mula tanpa modal , tetapi anda perlu work very hard dan tahu cara main affiliate marketing ini.

Saya mula promote Shopify ini pada tahun 2017 . All I do is saya letak affiliate link shopify saya , at one of my course in Udemy , kat sini , kerana masa tu saya ada buat dropshipping dengan shopify .

Dan sampai sekarang walaupun saya dah tak active promote affiliate shopify ini , setiap bulan saya jugak ada duit masuk , walaupun tak banyak ,tapi ok la kan.

Keempat ,

Bullmart .Ok , bullmart ini adalah business yang saya sedang cuba , bulan ini dah bulan ketiga , dan ini adalah duit yang saya jana setakat ini . Not too bad . tempat yang saya promote Cuma kat facebook group ini jer . so 300 , ok jugak la kan.

So , bullmart ini adalah similar with Shopee , dimana anda boleh beli macam-macam product .

Tetapi , apa yang beza adalah , apabila anda share product ini kepada kawan anda , mereka beli ,anda akan dapat komisen .Dan selepas tu , apa-apa jer products yang mereka beli kat bullmart anda jugak akan dapat komisen jugak , walaupun mereka bukan beli dengan link anda.

Baguskan ? Jika anda nak jana duit dengan bullmart , Weng suggest share product keperluan harian seperti , tepung susu , minyak , sayur , dimana memang banyak orang akan beli , kerana ia adalah benda yang perlu guna setiap hari .

Untuk sign up memang senang sahaja , all you need to do is just sign up dengan link kat bawah video ini , lepas sign up , click kat “ share ini “ dan anda boleh mula share dengan kawan-kawan anda .

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *