Buat RM 50 Ke RM100 Sehari Dari Rumah Tanpa Modal Dengan Handphone dan Laptop
bebossathome blog Make Money 💰

Buat RM 50 Ke RM100 Sehari Dari Rumah Tanpa Modal Dengan Handphone dan Laptop

Reading Time: 5 minutes

Buat RM 50 Ke RM100 Sehari Dari Rumah Tanpa Modal Dengan Handphone dan Laptop
⬇Subscribe Motivasi CEO (FREE PROGRAMME BUAT DUIT) ⬇
Motivasi CEO (instagram)👉 https://www.instagram.com/motivasiceo/
===============
⬇Involve Asia Register⬇
⬇REGISTER BULLMART SECARA PERCUMA ⬇
⬇Bullmart Affiliate Support Group⬇

 

Buat RM100 Sehari Dari Rumah Tanpa Modal

Hi guys Weng sini , anda nak jana duit dengan barang keperluan harian , seperti ,beras , minyak , tepung susu , milo , Maggie dan sebagainya .

Setiap kali apabila ada orang beli product ini , anda jugak akan dapat jana duit.

Anda tidak perlu simpan stock , tidak perlu keluar apa-apa duit untuk mula jana duit.

Yes anda boleh jana duit dengan semua barang ini . Dalam video ini , saya jugak akan kongsi cara dimana anda boleh share product link ini , untuk menjana duit .Make sure anda tengok video ini sampai habis.

 

Percayalah hanya dirimu yang boleh mengubah nasib.

Maka berdolah dan berusaha sebaik mungkin.

Jika anda perlu motivasi dalam kehidupan anda , make sure anda subscribe ke youtube channel baru saya motivasi ceo ini .

Jom kita mula.

Terdapat 3 tempat yang kita boleh buat duit .

Yang pertama Shopee .

Well the biggest marketplace kat Malaysia hari ini adalah Shopee .

Tetapi tahukah anda , kecuali jana duit sebagai seorang shopee sellers, kita jugak boleh menjana duit dengan share product link shopee ini ?

Kita tak dapat direct share product Shopee untuk menjana duit ,kerana shopee tidak ada offer affiliate marketing ini kat dalam Shopee.

Tetapi menerusi involve asia .

Cara register involve asia ini , anda boleh tengok step by step kat atas link sini.

Make sure you go through all these information ini terlebih dahulu.

Ini adalah commission list untuk categories yang different .

Bagaimana nak share products ini ?dan cara nak dapatkan affiliate link shopee ini?

Senang sahaja ,

For example anda nak promote product tepung susu ini , all you need to do is just , copy link kat atas sini , dan paste ke involve aisa and generate link.

After that anda boleh share link ini ke social media anda , whatsapp group /

For example , share link ini ke facbook group ini .

Setiap kali apabila ada orang beli dengan link  ini , anda akan dapat jana duit.

Banyak orang tanya saya , share link jer dah boleh jana duit ?

Weng nak ulang sekali lagi , Setiap kali apabila ada orang beli dengan link  yang anda kongsi ,baru anda kan dapat jana duit .

Unless involve asia ada campaign yang special, offer yang special,  dimana anda boleh jana duit setiap kali ada orang klik kat link anda , anda akan diberitahu melalui email ,jika tidak, in general , anda Cuma akan dapat jana duit apabila ada orang beli dengan link yang anda kongsi. OK

Next Lazada .

Terdapat 2 cara yang anda boleh buat duit dengan affiliate marketing Lazada.

Yang pertama adalah terus dengan Lazada .

Yang kedua adalah dengan involve asia.

Saya tidak register direct dengan Lazada , instead saya guna involve asia .

Sebab utama adalah , kerana dalam involve asia , terdapat banyak lagi company yang saya boleh apply dan promote , dan saya nak manage kesemua company ini kat dalam satu tempat , for easier management.

As you can see , semua ini adalah company yang saya ada promote.

Cara share Lazada affiliate marketing adalah sama jugak dengan shopee. Same things make sure anda go through semua informasi ini .

Dan ini adalah commission structure lazada affiliate marketing .

For example , saya nak promote minyak masak ini kat Lazada , so copy link ini , paste kat involve asia ,dan generate link

So ini adalah link yang kita nak promote.

Next Bullmart ,

Saya start bullmart affiliate marketing dengan bullmart 3 bulan lepas , not too bad . Bullmart ini adalah company yang start last year around February , it is Malaysia based company .

So , sebelum lockdown , saya pernah ke office mereka to make sure company ini adalah legit , dan jugak untuk memahami business model mereka .

Yang paling penting adalah make sure , duit yang saya jana betul betul boleh cash out.

Setakat ini , saya telah jana around 300 ++ untuk cash out all I need to do is just  pergi ke app kita , klik kat earning dan withdraw .

Add back account anda dan withdraw ok .

Kita boleh guna handphone untuk buat duit dengan Bullmart ini.

Cara untuk mula affiliate marketing business dengan bullmart ini , memang senang , all you need to do is just register as a bullmart users. Link untuk register ada kat bawah video ini .

Lepas register , next ,for example , anda nak prmote product ini , klik kat bawah share now ini , dan paste ke social media anda , whatsapp , telegram anda .dan setiap kali orang beli anda akan dapat commission .

Bullmart affiliate marketing ini jugak terdapat support group yang anda boleh join dan tanya soalan . Anda boleh join facebook group ini kat link bawah video ini.

 

Next cara yang anda boleh jana duit dengan affiliate marketing ini.

Weng nak beritahu secara terus terang , memang tak senang nak jana duit dengan affiliate marketing , anda perlu kerja keras .Weng tidak tahu cara buat duit yang senang , jika anda nak belajar cara buat duit yang senang , saya tidak dapat bantu.

So , 3 strategik yang anda boleh guna untuk memudahkan process buat duit dengan affiliate marketing ini .

  • Products

Untuk pemula , Weng suggest products yang anda pilih untuk promote mestilah products yang senang promote , banyak orang sedang beli .For example , nasi , minyak , tepung , facial mask , thermometer, pencuci baju , tissue toilet dan sebagainya .

Semua ini adalah products yang mesti kita nak guna , dan tidak perlu apa-apa guide atau informasi tentang products ini .

Apabila anda sudah masak dengan system affiliate marketing ini , then you can look products yang leboh tinggi commission untuk promote.

  • Selepas anda sudah tahu apa products yang anda nak promote , the next key things is marketing.Tanpa marketing memang anda tidak akan dapat sales .

Untuk pemula ,yang paling simple adalah share ke facebook page anda , whatsapp anda , telegram anda , twitter , Instagram anda .

Kongsi ke kawan kawan , family family anda terlebih dahulu.

  • Copywriting

Copywriting untuk products ini , tidak perlu complicated sangat .

As you can see semua post ini , memang straight forward. Apakah special tentang products ini? Special discount ? Paling murah di market ?

Make sure anda highlight “kenapa orang nak beli” product yang anda share ini.Ok , itu sahaja.

Ini adalah sebab yang paling banyak orang gagal dalam online business mereka. Consistency.

Apabila mereka tidak Nampak result dalam seminggu mereka give up.

Apabila mereka tidak Nampak result dalam 3, 6 bulan mereka give up.

Give yourself a good 6-12 months untuk buat business ini.

Orang yang pandai tak semestinya Berjaya.

Tapi orang yang rajin & sabar pasti Berjaya.

Weng bukan orang yang pandai , tapi saya memang orang yang rajin dan sabar.

Jika anda perlu motivasi dalam kehidupan anda , make sure anda subscribe ke youtube channel baru saya motivasi ceo ini .

Make sure anda , post at least 3-5 post setiap hari ke mana-mana jer social media account anda , dan be consistent for the next 6-12 months.

 

 

 

 

 

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *