Cara Buat Duit Dengan Youtube 2021 - Topic Youtube Yang Buat Duit Pemula Youtuber Malaysia
bebossathome blog Make Money 💰 Youtube Marketing

Cara Buat Duit Dengan Youtube 2021 – Topic Youtube Yang Buat Duit Pemula Youtuber Malaysia

Reading Time: 4 minutes


Dalam video ini saya akan kongsi cara buat duit dengan youtube 2021 dengan topic youtube yang meletup.

Motivasi Hidup Berjaya 👉 https://www.youtube.com/motivasiceo

Kata2 Motivasi Hidup 👉 https://www.instagram.com/motivasiceo

Tubebuddy Percuma 👉https://www.tubebuddy.com/startupcoursehero

👇7 Cara buat duit Dengan Youtube👇

https://shopee.com.my/LAMAN-LEGA-7-CARA-BUAT-DUIT-DENGAN-YOUTUBE-SESUAI-UNTUK-YOUTUBE-PEMULA-YANG-NAK-BUAT-DUIT-DENGAN-YOUTUBE-CHANNEL-i.141191918.6268188620

Hi guys Weng sini , dalam video ini saya nak kongsi apakah topic yang anda boleh buat dengan youtube channel anda .

Apakah topic yang boleh membantu anda buat duit dengan youtube channel anda .Weng akan terangkan dan jugak suggest topic -topic youtube yang anda boleh mula hari ini .

Dan jugak pada akhir video ini , saya akan kongsi satu strategy yang anda boleh guna untuk meletupkan lagi views dan subscribers youtube channel anda. Make sure you stay till the end.

Weng harap video ini dapat membantu youtuber pemula di Malaysia , ataupun mereka yang nak mula youtube channel .1727

Software yang Weng nak kongsi kepada anda untuk cari youtube topic yang boleh menjana duit hari ini adalah tube buddy .

Anda boleh sign up software percuma ini dengan link yang dibagi bawah video ini .

Tube buddy ini adalah software yang recommended dari youtube so memang software yang legit dan dapat membantu kita untuk optimize youtube channel kita supaya channel kita dapat jana duit dengan lebih senang.

Terdapat 3 package yang anda boleh upgrade tube buddy ini jika anda nak , so that more data you can get.

Jika tak nak pun ok , software ini adalah 100% percuma.

Now jom kita belajar bagaimana kitab oleh guna tube buddy ini untuk cari topic yang banyak orang cari tetapi tak banyak video tentang topic tu .

Selepas anda register tube buddy ini ,kat atas sini klik kat keyword explorer.

Memang terdapat banyak lagi function yang dapat membantu youtube channel kita untuk jana duit , views dan subscribers dengan tube buddy ini , tetapi dalam video ini , kita Cuma nak fokus kat cari topic youtube video yang dapat membantu kita dapat views , dan jugak buat duit.

Jika anda nak belajar feature yang lain tentang tubebuddy ini , sila komen kat bawah video ini.

Sebelum kita buat research tentang apakah topic yang kita nak buat , the very first thing that you will need to have on hand is apakah topic yang anda nak buat . tentang cara buat duit online? Tentang masakan ? tentang cara kepiskan perut?

So you will need to decide apakah topic category yang anda nak buat terlebih dahulu sebelum buat research .

Semua topic jugak boleh buat duit .Anda Cuma perlu cari topic yang ramai sedang cari tetapi tak banyak orang buat dengan tube buddy ini.

Ok ,dalam video ini , saya akan guna example bantuan kerajaan . Kerana topic ini memang hot , dan lebih senang untuk youtuber pemula Malaysia untuk mula .

So type in bantuan kerajaan .

Youtube akan auto suggest kata-kata kunci yang berkaitan dengan bantuan kerajaan ini yang sedang dicari oleh orang .

For example , bantuan kerajaan terkini.

So , as we can see di sini , overall score is very good. This keyword isn’t too competitive and has enough search volume to make it worth targeting. So topic yang bagus.

Beberapa key indicator yang kita nak lihat di sini.

Search volume is fair

competition adalah very good , to make things simple ini bermaksud banyak orang sedang cari topic ini tapi tak banyak video

Optimization strength is excellence. Ini bermaksud video yang ada kat youtube yang mengenai bantuan kerajaan terkini ini , tidak optimize cukup . ini bermaksud , mungkin video ini ,tidak ada tag , kata kata kunci tentang topic kat dalam video title , description dan sebagainya , jadi ia adalah peluang untuk kita melepasi video mereka.

Next , kat sebelah kiri sini , tube buddy jugak akan suggest topic yang related dengan topic bantuan kerajaan terkini  yang anda boleh take it as a reference.

Data satu lagi yang penting adalah new video dan jugak exact matches ini.

New video ini adalah dalam masa 3 hari , berapa video baru yang terdapat kata kunci bantuan kerajaan terkini ini dipaparkan dalam top search result ? jika terlalu banyak like 20 , memang topic ini sangat coompetive.so sini adalah 0 means tidak ada video baru dalam masa 3 hari ini.

Dan exact match ini adalah terdapat berapa video yang ada dalam top search result youtube yang ada kata kunci bantuan kerajaan . so only got 1 . Is good

So sekarang anda sudah tahu bahawa bantuan kerajaan terkini ini adalah kata kunci yang berpotentsi untuk menjana views dan duit untuk youtube channel anda .

Next apa yang anda perlu buat ?

Anda boleh buat research tentang apakakh bantuan kerajaan yang terkini di Malaysia sekarang .

Terdapat beberapa tempat yang boleh membantu anda  :

  • Surat khabar
  • Cari youtube channel yang terdapat banyak topic tentang bantuan kerajaan seperti channel Weng ini dan jugak hairwan .

Next BONUS untuk video ini.

So anda sudah tahu bantuan kerajaan terkini  ini adalah topic yang anda nak create.

Tricks untuk anda untuk lagi mendapat lebih banyak views dan subscribers adalah , make sure title topic anda jugak ada subtitle.

So bantuan kerajaan terkini  – Cara keluarkan duit i-citra 2021

bantuan kerajaan terkini ini adalah apa yang orang sedang cari , dan cara keluarkan duit i-citra 2021 ini adalah kandungan video ini.

Next tips adalah , anda perlu make sure the first 200 words on your video description mesti ada bantuan kerajaan terkini dan jugak kata-kata kunci yang mengenai topic anda. Kerana ini adalah cara dimana youtube akan guna untuk match searches yang orang buat dan push video yang match dengan search ini .

Ok , Weng harap video ini dapat membantu youtuber pemula di Malaysia untuk at least buat sikit duit pada masa yang tough ini.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *