Cara Buat Duit Online 2021 - 4 Langkah Mula Email Marketing Online Business Anda
bebossathome blog Make Money 💰

Cara Buat Duit Online 2021 – 4 Langkah Mula Email Marketing Online Business Anda

Reading Time: 3 minutes

4 Langkah Mula Business Email Marketing

30Days Free Getresponse Register 👉https://www.getresponse.com/?a=fVqepGGyj7

📚EBOOK MOTIVASI PERCUMA📚 👉 https://bit.ly/2TBgEfm

👇👇NAK BERJAYA DALAM HIDUP ANDA?👇👇

SUBSCRIBE👉 https://www.youtube.com/motivasiceo

Join My Community 👉 https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join

Hi guys Weng sini ,pasti anda pernah dengar buat duit dengan email marketing ,atuapun cara buat duit dengan email marketing.

Tetapi adakah ia betul-betul begitu senang untuk buat duit dengan email marketing ini ? Jom saya akan kongsi 4 langkah dimana anda boleh email marketing business anda hari ini.

Sebelum kita mula , anda mesti nak tahu konsep bagaimana email marketing ini dan bagaimana kita dapat buat duit dengan busines sini.

Concept email marketing memang senang sahaja ,

Anda pandu traffic ke freebies anda , ebook , video programme .untuk dapatkan ebook ini , mereka akan subscribe ke email list anda.

Lepas itu , anda jual product or programme anda kepada mereka yang subscribe ke email list anda.

And then you just need to repeat the whole process again.

Pertama , anda perlu ada satu landing page untuk collect email anda .

Kedua ,you give out some sort of freebies , dalam bentuk ebook , video , template dan sebagainya , untuk mereka yang berminat untuk subscribe ke newsletter anda . And then anda sent informasi dan jugak jual programme , products anda kepada subscirbers anda.

Ketiga you will need to drive traffic ke landing page ini supaya lagi ramai orang subscribe ,so that lagi banyak duit yang anda boleh jana.

Keempat repeat .

Email marketing ini memang business yang legit ,company seperti shopee , Lazada , involve asia ,email yang anda dapat dari shopee ini merupakan email marketing jugak.

Sekarang jom kita tengok bagaimana anda boleh mula online business anda.

Step 1 Email marketing software .

Terdapat banyak email marketing software yang anda boleh guna , yang paling economy dan simple untuk guna pada pendapat saya adalah getresponse .

Saya telah guna getresponse around 2 tahun dah , so far so , very straight forward  dan tidak confuse.

Anda boleh register 30days free trial dengan link yang dibagi bawah comment box video ini .

So selepas register , untuk mula collect email , we will need to have freebies dalam bentuk ebook , video , ataupun apa-apa jer product yang anda boleh bagi percuma untuk attract people subscribe ke newsletter anda.

Step 2  Freebies

Freebies ini anda boleh beli plr ebook , anda boleh create a short video programme , template percuma .

So,untuk mendapatkan benda free ini , mereka perlu subscribe ke email list anda.

Step 3  Creating a landing page

Landing page ini adalah sangat-sangat penting , kerana ia merupakan mini website yang subscriber akan Nampak dan decide nak subscribe ke tidak ke email list anda.

As you can see dalam getresponse ini terdapat banyak template yang anda boleh pilih untuk design landing page anda.

Normally landing page saya memang simple dan straight forward , seperti ,ini , ini dan ini.Memang simple.

Step 4 Drive traffic ke landing page anda.

Driving traffic ke landing page anda memang sangat sangat penting , ini adalah kerana selepas creating landing page anda , tidak aka nada traffic yang automatically datang ke landing page anda.

Anda perlu actively drive traffic ke landing page anda.Saya akan kongsi 5 cara yang top email marketers guna untuk drive traffic ke landing page mereka .

Pertama

Facebook . Yes facebook memang merupakan tempat yang paling baik untuk drive traffic. Anda boleh letak link anda kat facebook group ataupun page anda seperti ini. So , bagi mereka yang berminat untuk ebook percuma ini , mereka akan click dan subscribe ke email list anda.

Kedua

Youtube. Banyak email marketers guna youtube untuk buat duit.Cara ini senang , all you need to do is just letak landing page link anda kat bawah comment box ataupun video description anda that is it.

Ketiga

Website . Anda jugak boleh letak landing page anda seperti website saya ini , untuk mereka subscribe , ataupun pop up form seperti ini untuk subscribe.

Ini adalah brief introduction about email marketing , jika anda berminat untuk belajar lebih lanjut dengan email marketing , comment kat bawah video ini apakah topic yang tentang email marketing ini yang anda nak belajar .

Weng harap video ini dapat membantu anda .See ya.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *