TERKINI! CARA BUAT RM100 BARU SHOPEE AFFILIATE MARKETING 2021 TANPA MODAL DENGAN SHOPEE l WENG HONN
Affiliate Marketing bebossathome blog Make Money 💰

TERKINI! CARA BUAT RM100 BARU SHOPEE AFFILIATE MARKETING 2021 TANPA MODAL DENGAN SHOPEE l WENG HONN

Reading Time: 4 minutes

Nak belajar cara buat duit dengan Shopee affiliate marketing di Malaysia ?

CARA BUAT RM100 BARU SHOPEE AFFILIATE MARKETING 2021 TANPA MODAL DENGAN SHOPEE l WENG HONN

CARA SAYA BUAT RM1000 TANPA MODAL 👉 https://bit.ly/3rYFItk

🔥Video motivasi harian anda 👉 https://www.youtube.com/motivasiceo

Join My Community 👉 https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join

My facebook page 👉 https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

SHOPEE AFFILIATE MARKETING PPT 👉https://bit.ly/2Xr44km

REGISTER INVOLVE ASIA : 👉https://invol.co/cl5oaqo

REGISTER ACCESSTRADE: 👉https://bit.ly/3gl7Ke0

Hi guys Weng sini , ini adalah rezeki yang saya dapat dengan Shopee affiliate Marketing yang baru ini , so far my estimated earning is  75.60 ,not too bad.

Jika anda tidak mahu jual products kat Shopee , anda jugak boleh buat duit Bersama shopee dengan join in affiliate marketing programme ini .Ia adalah percuma untuk join.

First of all lets look at the commission structure in Shopee affiliate marketing.

In general commission rate ini dibahagikan ke new customer and exisiting customer, commission yang paling tinggi dalam chart ini adalah 13%  untuk new costumer dan 0 for donation category .

Existing customer adalah  3.50% the highest and 0 for donation as well.

Link untuk ppt ini ada kat bawah comment box video ini.

Sila go through ppt ini terlebih dahulu , dan fahamkan shopee affiliate marketing ini terlebih dahulu sebelum anda mula ya .

Untuk register shopee affiliate ini adalah sangat senang.

Just go to shopee affiliate website , I also have leave the link below the comment box.

Isikan kesemua  details  sini .

For me , I will choose as individual .

Fill up the rest of the needed details.

Overhere website url , you can put your ig link , facebook ,or youtube.

Saya terima a message from one of my member , dia tulis sini , shopee rejected facebook link dia kerana terdapat kurang daripada 1ribu friends kat f dia.

So ,memang terdapat kriteria untuk social media yang anda guna untuk promote.

Tetapi saya tidak dapat informasi yang lanjut exactly berapa followers yang diperlukan .

Partner type I think is how are you going to promote it. I will be using social media maybe blogs.

Once is done , then anda perlu tunggu approval .  it says within 5 working days , so sabar ya.relax jer.

Once approved you will receive an email like this.

Now , lets log into you Shopee affiliate marketing dashboard.

Berdasarkan informasi yang dibagi oleh shopee , terdapat dua bahagian ,

Part One:  Shopee Ambassador Programme

Part Two:  KOL-Affiliate Marketing Solution

I have no idea what is the different after reading it , let me know if you have the answer .

Sila ambil perhatian di sini ya.

Cuba memahami diagram ini kerana ia akan tunjuk bagaimana kitab oleh buat duit dengan affiliate marketing shopee ini

Secara rumusnya , untuk mendapat komisen , customer perlu beli dengan link yang anda kongsi secara langsung .

And also the cookies period is 7 days , ini bermaksud jika customer itu tidak beli dengan link yang anda kongsi dalam 7 hari , anda tidak akan dapat komisen tu .

Satu lagi peraturan yang anda perlu tahu adalah , shopee affiliate marketing works on the first checkout attribution rule.

Ini bermaksud jika customer tu add to cart 10 products , tetapi Cuma bayar 7 products pada checkout pertama , dan balance 3 dalam checkout kedua , anda Cuma akan dapat commission yang pertama sahaja , iaitu , 7 products yang pertama tu.

Satu lagi benda yang saya nak anda ambil perhatian adalah bila anda akan dapat duit commission ini.

Secara rumusnya , commission yang anda jana pada bulan Julai anda dibayar pada October ,, due to the validation period , so it takes around 3 months.

Untuk dapatkan link affiliate shopee anda memang senang.

Pergi ke custom page link .Inilah yang saya guna  , unless on the shopee and brand offer you find things that you want sell then you can go for it.

For example saya nak promote shopee page ini  , all you need to do is just copy this page url and paste it over here.you can also put the products link as well.

Then anda boleh share link ini ke social media anda.

Pada  pendapat saya memang baik shopee affiliate programme ini , tetapi antara disadvatages yang saya boleh Nampak di sini adalah cookies period yang saya kongsi tadi.

Jika customer tidak beli dalam 7 hari anda tidak akan dapat apa-apa komisen.

Bullmart adalah lebih baik dari segi ini , kerana ia tidak ada had limit ini. Beli jer customer beli setahun selepas click kat link anda , anda jugak akan dapat komisen.

Yang kedua adalah , product limitation . Anda Cuma boleh promote products yang terdapat di Shopee. Well memamng banyak product kat shopee , tetapi kecuali products di shopee , tidak ada apa-apa dah yang anda boleh jual .

Untuk masalah ini , saya prefer to use website like accesstrade ataupun involve asia , dimana, kecuali shopee , anda jugak boleh promote company lain seperti Lazada , ringgit plus dan banyak lagi .

Balik ke shopee affiliate marketing ini , di dashboard anda , terdapat beberapa data yang anda boleh tengok,

Top 5 Products in Shopee Affiliate Program

you own Top 5 Products , ini adalah products yang customer anda beli dari link yang anda kongsi , so anda boleh share more of this products.

Secara rumusnya  memang exciting untuk para affiliate marketers , dimana mereka sekarang boleh jana duit dengan share product di shopee.

Adakah anda jugak akan mula online business anda dengan shopee affiliate marketing?komen bawah .

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *