CARA BUAT DUIT BARU 2021 ! FREE WEBSITE , TANPA MODAL , TANPA PRODUCT SENDIRI ,TANPA BUAT SHIPPING
$1000 CHALLENGE bebossathome blog Make Money 💰

CARA BUAT DUIT BARU 2021 ! FREE WEBSITE , TANPA MODAL , TANPA PRODUCT SENDIRI ,TANPA BUAT SHIPPING

Reading Time: 3 minutes

REGISTER MECAN TRADE: https://mecan.trade/mainsite/signup

CARA SAYA BUAT RM1000 👉 https://bit.ly/3rYFItk

Join My Community 👉https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join

My facebook page 👉 https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Hi guys Weng sini , anda nak online store yang percuma seperti ini yang terdapat BERIBU product ?

Dan apabila ada orang beli mana-mana products di online store ini , anda akan dapat komisen.

Paling best , anda tidak perlu ada products sendiri , senang set up dan ia adalah 100% percuma!

Berminat?

Jom tengok video ini.

Online business yang saya nak kongsi dalam video ini adalah mecantrade .

Apakah mecan trade ini dan adakah ia legit ?

MeCan was founded in year 2010 with only one clear vision — to create solutions for businesses in an

ever-evolving environment driven by technology. Boss yang belakang mecantrade ini actually adalah ANDY GOH founder of Old Town .

throughout my research saya dapat tahu  , sudahpun banyak news yang tentang mecantrade sebelum ini . the one that catch my attention is this Costing RM30 million to materialize , giler costing !

https://www.prestigeonline.com/my/people-events/people/andy-goh-of-nam-heong-fame-pioneers-social-commerce-platform-mecan-trade/

Lets us dive in on what actually is mecantrade ini dan bagaimana anda boleh buat duit dengan online business ini.

Terdapat 2 cara yang anda boleh buat duit dengan mecantrade ,

#1 register as a seller

#2 register as a affiliate marketer which is also called ambassador dalam mecantrade

Dalam video ini , we will only go over ambassador ya.

Selepas anda register , nanti saya akan kongsi cara cam nak set up dan register dalam video ini.

Di product tab ini , anda dapat lihat berapa duit yang anda dapat jana setiap kali ada orang beli kat dalam website mecantrade anda.

Semua products ini adalah products seller di mecan trade, anda tidak perlu upload product anda , anda tidak perlu ada product sendiri. Apabila sales masuk , seller product ini akan gaodim semua benda. Kita ni Cuma perlu promote dan share website kita ini.

Now , jom tengok bagaimana kita nak mula online business ini.

First of all pergi ke mecantrade.com , register link ada kat bawah video ini.

https://mecan.trade/

click create account , pilih I want to be an ambassador .

and then isikan informasi anda anda.

Once approved anda akan dapat email confirmation ini .Ia takes about 48 hours to approve my application.

Mecan trade akan bagi banner , training programme untuk mereka yang join jugak.

Things that saya nak puji sikit tentang mecantrade ini adalah customer service whatsapp mereka adalah sangat baik .

As you can see , saya contacted CS mereka pukul 10.28 dan right away reply kat 10.29 .fast and furious giler.

Customer services yang respond cepat dan effective seperti ini , adalah sangat penting , terutama untuk noobie yang baru join .Kudos kepada mecantrade.

So , selepas login ke mecantrade account anda, step 1 adalah pilih apakah products category yang anda nak jual .

Products category yang anda pilih di sini , akan muncul kat website seperti ini, so semua products di category yang anda pilih akan muncul kat website anda . Anda boleh tukar jugak selepas ini , so no problem.

So once you are done , bagi nama untuk kedai anda  .anda jugak boleh letak company logo anda jika ada.

Pilih colour theme untuk kedai anda , anda boleh tukar ini nanti jika nak so no problem.

Pick your font style .

Layout website anda . Saya tidak suggest anda buang terlalu banyak masa on designing your website ya , spent a good 5 minutes on it dah ok .

Perkara yang anda perlu really spent more times adalah bagaimana nak promote website anda , supaya boleh jana commission.

 

Ok so now is done.

Anda boleh take tour untuk further understand features mecantrade website ini.

Now lets go to manage products.

Ok di dashboard ini , anda boleh access ke beberapa tempat as you can see .Feel free to play around with it .

3 tab yang saya nak anda ambil perhatian adalah #mecanboss ini.

Anda boleh join campaign ini . untuk menang duit . Share 20 post in your social media channel of the products that you sell in your store and achieve RM100 of sales/month

Prizes RM600 , Rm200 per month , make sure and abaca TNC ini terlebih dahulu.

Yang kedua , products page ini .

Di products page ini , anda boleh Nampak berapa duit yang anda dapat jana apabila ada orang beli di kedai anda.

Dan last visit my store. Di sinilah yang anda akan dapat link ke website anda.

As you can see lamanlega.mecan.trade ini adalah url yang saya boleh share ke social media saya , ataupun , saya boleh share product link ke social media saya .

Ok so this is the general introduction tentang mecantrade ini .

Yes , mecantrade ini memang mempunyai concept yang baik dan solusi yang senang bagi mereka yang nak mula online business , kerana ia adalah percuma , tidak perlu product sendiri , bagi website kepada kita ini.

Tetapi ia tidak bermaksud , ia adalah senang untuk affiliate marketer ataupun ambassardor untuk buat duit dengan mecantrade . Sama seperti online business yang lain, untuk Berjaya buat duit , kita perlu berkerja keras , tahu cara macam mana nak run online business , barulah kita dapat jana duit .

Ok , komen kat below , adakah anda akan mula online business mecantrade ini ? See ya.

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *