5 Langkah Memulakan Bisnes Online Dari 0 SESUAI UNTUK PEMULA 2021
bebossathome blog Make Money 💰

5 Langkah Memulakan Bisnes Online Dari 0 SESUAI UNTUK PEMULA 2021

Reading Time: 2 minutes

Nak mula bisness online tapi tidak tahu macam mana? Tengok video ini.

💲💲TIKTOK CHANNEL BUAT DUIT💲💲
👉https://vt.tiktok.com/ZSeLYt5x6/
💰FREE ONLINE TRAINING INCOME LEGA 365💰
👉https://incomelega365.gr8.com/
📚8 Ebook Buat Duit Percuma ( free download)
👉https://freeebookdownloadyt.gr8.com/
Join My Community
👉https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
My facebook page 👉 https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
Langkah pertama A Plan
Anda mesti perlu business plan , tanpa plan ini , anda tidak mungkin akan Berjaya.
90% orang yang nak mula bisness online tidak ada plan . Jika anda tidak ada planning , memang
Anda tidak akan Berjaya . Tidak ada plan , umpama anda pandu tanpa tahu destinasi anda.
So have a business plan. Business plan yang simple dah ok .
Langkah kedua Buat research.
Tidak kira apa business yang anda buat , shopee , Lazada, bullmart , affiliate marketing , anda perlu buat research . anda perlu tahu siapakah competitors anda .apakah products yang customer sedang cari , apakah product yang customer anda perlu . Umur customer mereka , jantina , dan sebagainya.
Langkah ketiga Pilih platform
Kat mana anda nak jual product anda? Shopee? Bullmart? Website sendiri ?
Platform yang berbeza , ada cara main yang berbeza jugak . so anda memahami cara main
Cara dapatkan sales dalam platform yang anda sedang jual
Langkah keempat social media
Jika business anda tidak ada kat social media , business anda tidak akan Berjaya.
Think about this ,apakah applikasi ataupun website yang anda guna setiap hari?
facebook , Instagram , youtube ? Semua orang ada kat facebook , Instagram youtube,
jika anda tidak promote bisness anda kat social media , memang business anda tidak akan Berjaya.
Langkah kelima consistency
95% of the bisness failed kerana tak consistent . apabila tidak nak hasil dalam bulan yang pertmaa give up terus .
Apabila tidak Nampak sales first 6 months , give up terus.
Bisness yang Berjaya angkat masa , 6, bulan , 12 bulan , 3 tahuun.
Ok , guna lima Langkah ini untuk membantu anda mula Bisnes Online Dari 0 .
#buatduitonline
#caramulabisnessonline
#wenghonn

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *