Online Bisness Yang Anda Boleh Mula Dengan RM50 Sesuai Untuk Pelajar 2021 - Weng Honn
bebossathome blog Make Money 💰

Online Bisness Yang Anda Boleh Mula Dengan RM50 Sesuai Untuk Pelajar 2021 – Weng Honn

Reading Time: 2 minutes

Jika saya Cuma ada RM50 , apakah business yang saya akan mula pada tahun 2021 ini ?

As you know , saya ada youtube channel , facebook group , shopee business ,Lazada ,bullmart  and a few more .

So , jika saya Cuma ada RM50 hari ini , apakah business yang saya akan mula pada tahun 2021 ini ?

Jika saya Cuma ada RM50 , online business yang pertama saya akan mula adalah youtube channel .

Untuk mula youtube channel , anda actually tidak perlu guna apa -apa modal.

As long as anda ada handphone anda boleh mula channel anda dah . and the best thing about youtube ini adalah traffic memang gao gao setiap hari .

Kedua . Mula business ecommerce.

Weng RM50 pun boleh mula business ecommerce meh .

Yes , anda boleh mula business dropshipping ke shopee ataupun ke Lazada dengan menggunakan website dropshipii ini.

Anda dapat cari trending products yang sedang viral kat dropshipii ini , dan jugak in general harga di dropshipii ini jugak agak boleh tahan berbanding dengan platform dropshipping yang lain.

Dan paling best , ia adalah autosync.

However , disadvantage of this platform adalah , kekurangn products dan jugak products category.

Ketiga Bullmart Affiliate Marketing.

Jika saya Cuma ada RM50 saya akan mula business dengan bullmart ini. Untuk join bullmart ini memang adalah percuma .

Tempat yang saya akan guna RM50 ini adalah untuk beli product kat bullmart ini , dan buat review video.

For example , saya nak promote Stand Mixer ini kat bullmart , all I need to do is just click kat share button ini after register , dan boleh mula share ke fb saya dah.

Apabila ada orang beli , saya akan dapat jana 23.92 .

Keempat fiverr.

Di fiverr ini anda boleh jual services anda ke seluruh dunia literraly. If you are a designer , anda boleh list service anda ke fiverr . Fiverr ini adalah marketplace yang paling besar untuk freelancer .

I used sell here , tetapi , dah kurang banyak dah , kerana ada project yang lain , so memang dah kurang sekarang.

Yang kelima Jual digital products seperti video programme dan ebook.

I started my shopee store 7 July last year , dan sampai hari ini , dah jana lebih RM100k dah.

Product yang saya jual adalah ebook , video programme dan jugak template.

Anda boleh jadi agent untuk product ini jika anda nak , just pm I kat shopee store saya ini weng honn.

Tetapi , recently Shopee sangat kacau , keep delist my products so sekarang saya dah tak banyak focus kat shopee dah . I more focusing on jual kat website saya sendiri wenghonn.com dan jugak di facebook group.

So , jika anda Cuma ada RM50 , apakah online business yang anda akan mula?

Komen kat bawah video ini.

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *