JANA RM11K DENGAN PAYPAL - Guna CARA ini Untuk Berjaya Buat Duit Online 2021 Part 2
Uncategorized

JANA RM11K DENGAN PAYPAL – Guna CARA ini Untuk Berjaya Buat Duit Online 2021 Part 2

Reading Time: 3 minutes

Hi guys Weng sini , anda nak jana RM11,255.87 dalam 3 bulan tengok video ini.

JANA RM11K DENGAN PAYPAL PART 1==> https://youtu.be/7g_dZagJf94

Saya nak kongsi 3 benda yang bantu saya jana RM 11,255.87 dalam 3 bulan , which I call it the Determinator model .

Dalam model ini , anda akan dapat tahu apakah bisness yang anda nak mula , cara cari audience anda dan jugak cara bawa traffic ke bisness anda. Jom kita mula.

First Strength.

Anda perlu tahu apakah strength anda. Apakah benda yang anda passionate about.

Banyak usahawan gagal , kerana mereka ni , buat apa jer yang orang lain kata baik.

Orang kata shopee boleh buat duit , then dia go for shopee.

Orang kata Lazada boleh buat duit, then u buat Lazada pulak.

Please guys jangan jadi pengikut. Youtube boleh jana duit , affiliate marketer boleh jana duit , fiverr boleh buat duit, banyak business boleh jana duit , jika anda betul -betul passionate about your business dan jugak anda tahu apakah strength anda .

Jika anda tahu design , go for your youtube , fiverr ataupun sell an online course.

Jika anda adalah seorang peniaga offline , go online , go shopee , go Lazada , go bullmart .

Ask yourself , what are u passionate about .

Second, audience.

Guys please la , jika anda tidak tahu siapakah target audience anda , macam mana anda nak jual? Banyak boss come to me, Weng saya ada product baru ini macam mana saya nak jual?

First question I ask , WHO IS YOUR TARGET AUDIENCE.

2 jawapan , I dun know or everyone in Malaysia.

Jika lu cakap I dun know , bisness anda confirm mati.

Jika lu cakap everyone in Malaysia , let me tell you this , if you are selling to everyone , you are selling to no one!

Ask yourself siapakah target audience anda ?

Female , or male? Chinese , malay or india ? berapa umur mereka ? Apakah income mereka ?Low income ? High income ?

You have to know who is your audience. Lepas tu , apakah yang mereka perlu? apakah masalah yang mereka sedang hadapi yang anda boleh bantu mereka?

What is problem that you are trying to solve ?  if your problem cannot solve a problem the market do not know your product/services.

Sebelum saya continue to the third elements, jika anda suka knowledge yang Weng kongsi ini , sila subscribe youtube channel Weng ini.

Third, traffic drive.

So , you already know your strength, who is your audience , now how are you going to drive traffic to your products or services?

Traffic drive can be divided into 2 area. Yang pertama paid traffic , seperti facebook ads , youtube ads , shopee ads , hire KOL ,influencer semua ini perlu bayar.

Next organic traffic , which is traffic yang anda tidak perlu bayar , seperti your own facebook page , facebook group , ig anda , own youtube channel dan sebagainya.

Anda mesti perlu ada traffic driver either paid or organic traffic untuk drive traffic to your business. Banyak orang tidak faham ini.

Banyak orang ingat , apabila mereka post product ke shopee , sales akan masuk . Sales tidak akan masuk jika anda tidak drive traffic to your store. Tahukah anda setiap bulan , there are 4-5k shopee sellers yang baru join shopee ? Anda Cuma one of them .

This is same to youtube channel .   That’s 30,000 hours of video uploaded every hour. And 720,000 hours of video uploaded every day to YouTube. Jika anda tidak drive traffic ke youtube channel baru anda , memang susah anda nak dapat views dan subscribers . Anda tidak perlu join youtube class yang beribu ringgit untuk belajar ini . So , know what is your traffic drive .Once you know this guarantee anda akan ada sales dan traffic ke business anda.

Ok so , these are the 3 tricks yang bantu saya jana RM 11,255.87 dalam 3 bulan . harap ia dapat bantu anda jugak.

 

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *