Make Money 💰

14 TIPS CARA MENINGKATKAN TRAFFIC PENGUNJUNG SHOPEE STRATEGI JUALAN DI SHOPEE

Reading Time: 2 minutes

Yo what sup guys , my name is Weng Honn , shopee tak ada sales ?Shopee tak ada traffic , Weng kongsi 14 magic yang dapat bantu anda.Yang last tu , sangat senang dan sangat effective.

For those that want to learn about ecommerce , join my coaching programme with the link below this video.

  • Get more reviews .

Shoppers sekarang memang nak tengok review , ada review baru ada sales. Taka da review memang tak lah tidak aka nada orang akan beli

  • Competitive pricing

Jngan tanya Weng lagi ,kenapa anda tidak ada sales.Jika product anda lebih mahal daripada competitors anda , memang tidak akan ada sales.

  • Photo

Ei , photo ini dan ini , mana satu yang anda akan beli?

  • Keywords

Anda mesti perlu letak keywords yang customer cari kat shopee kat dalam product title , description product anda.

  • Share ke social media anda

Make sure anda share shopee kedai anda kesemua social media anda untuk jana traffic dan sales.

  • Supply and demand

Buat products research dengan blue sea research ini kat dianba untuk cari product yang ramai orang cari , tetapi tak banyak orang jual

  • Guna google trends

Guna google trends untuk check trends products ,supaya anda boleh predict adakah product yang anda nak jual masih ada demand.

  • Jangan jual baju dan kasut

Jika anda bukan dari industry fashion , saya tak galak jual baju dan kasut. Kerana barang ini , banyak style , banyak sizes dan jugak trends come and go very fast.

  • Collaborate with KOL/influencer

Jika anda nak lagi banyak traffic , anda boleh guna kol marketing . Anda boleh negotiate untuk free posting in exchange of your product.

  • Buat product bundle

Make sure anda ada buat product bundle

  • Free shipping

Jika kedai anda tidak ada free shipping , memang sales anda akan drop . Customer sekarang nak free shipping

  • Campaign

Anda mesti nak join kesemua campaign yang Shopee bagi untuk lebih banyak traffic.

  • Collaborate with sellers lain

Anda boleh jual barang seller lain . For example , saya jual mouse , saya akan cari seller yang jual laptop dan list product mereka kat kedai saya.

  • Shopee live

Ok , shopee live ini anda mesti nak buat . especially untuk clear stock , untuk drive traffic dengan product yang murah dan jugak untuk more exposure untuk kedai anda.

Ok , ini adalah 14 tips yang anda boleh guna untuk ningkatkan Shopee sales anda.

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *