Cara Mula Buat Youtube dan Viralkan Video Anda
$1000 CHALLENGE bebossathome blog Make Money 💰 Youtube Marketing

Cara Mula Buat Youtube dan Viralkan Video Anda

Reading Time: 3 minutes

Jom belajar cara buat youtube cara viralkan video anda 1m Views .

👉TUBEBUDDY FREE DOWNLOAD https://www.tubebuddy.com/startupcoursehero

📱JOIN TELEGRAM MILLIONAIRE LEGEND (BELAJAR CARA BUAT DUIT)📱 👉https://t.me/millionaireweng

👉CUMA RM5.99 utk belajar RAHSIA DAPAT 1M VIEWS kat YT https://bit.ly/3IXAHJz

📚8 Ebook Buat Duit ( FREE download)👉https://freeebookdownloadyt.gr8.com/

Before we start , if you want to learn how to start online business with me , join my telegram group millionaire legend , I have put the link under the comment box .
Dalam video ini saya akan kongsi cara-cara dapatkan topic video yang anda boleh mula channel youtube anda , dan juga cara viralkan video anda.
First sekali , kita perlu guna tubebuddy . Tubebuddy ini adalah system yang dapat bantu kita cari topic yang banyak orang sedang cari , TETAPI , tak banyak orang buat . ini adalah sangat penting , kerana jika topic tu banyak orang sedang cari , TETAPI banyak jugak orang sedang buat , then memang susah nak buat topic tu , terutamanya jika anda adalah youtube channel yang baru .
Tubebuddy ini adalah free to download. Anda boleh download tubebuddy ini secara percuma dengan link bawah comment box video ini.
Jika anda nak lagi banyak data informasi dari tubebuddy anda boleh upgrade ke package yang berlainan ini.At the moment I am at legend.
After you download , anda akan dapat Nampak feature baru kat channel youtube anda.klik on it and klik on keyword explorer ini.
Disinilah yang anda boleh dapatkan kesemua topic yang viral , yang berpotensi yang anda boleh create.
For example , sound effect . memang sound effect ini very viral , dan senang untuk buat, kerana tak perlu tunjuk muka . channel yang buat sound effect ini dapat millions of views.
Tetapi it is very competitive. Poor . Jika anda dapat poor seperti ini , tubebuddy tidak galak untuk buat topic ini.
Kat sebelah kanan sini , tubebuddy akan suggest beberapa topic yang berkaitan dengan sound effect ini yang anda mungkin boleh buat.
So sound effect meme ini is on good. Hmm still ok .Paling bagus adalah excellence.
You can a list of potential youtube topic for free on my telegram group millionaire legend , link is at below this video.
Another example , topic yang hot kwsp 10k. Memang topic ini adalah sangat hot , channel saya pun ada buat banyak tetapi , banyak juga youtuber sedang buat content ini ,jika anda adalah youtube pemula , channel baru memang susah nak dapat views.
So first sekali , anda perlu check terlebih dahulu apakah topic yang hot kat dalam topic category yang anda nak buat terlebih dahulu .
Jangan cincai cincai create video dan harap views akan datang , subscribers akan datang.
Buat topic research terlebih dahulu dengna tubebuddy ini.
Next apabila anda sudah created your youtube video , views dan susbcribers tidak akan datang.
Kenapa ?ok , jawapannya adalah sangat simple sahaja.
Setiap minute , terdapat 300 jam of video uploaded in youtube.Video anda adalah seperti sebiji pasir di pantai kecik giler, taka da orang akan Nampak.
So , what you need to do over here is start sharing untuk viralkan video anda .
Anda ada facebook kan? Share video anda ke berpuluh-puluh facebook group yang berkaitan dengan topic anda.Share ke facebook personal profile anda .
Anda ada Instagram? Anda ada join telegram group kan ? Anda ada whatsapp kan ?Share it out ,lagi banyak orang tahu video anda , lagi tinggi chance video anda akan jadi viral.
Before I end this video , 3 main point yang anda perlu ada dalam youtube video anda.
1) Buat video yang ramai orang search TETAPI tak banyak orang buat .
2) Anda perlu actively share setiap video yang anda buat ke semua social media yang anda.
3) You can get your free youtube topic list inside my telegram group millionaire legend.
Hope you like this video . jangan lupa subscribe ke youtube channel si anak Malaysia ini ya . bye bye

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *