$1000 CHALLENGE bebossathome blog

CARA MENAMBAH FOLLOWERS TIKTOK – DENGAN CEPAT 2022

Reading Time: 3 minutes

CARA MENAMBAH FOLLOWERS TIKTOK – DENGAN CEPAT 2022

November last year tiktok saya Cuma ada 1k followers , after dua bulan dah 80k .nak belajar jom tengok video ini.

Yo what sup guys Weng sini , dah lama kat tiktok tetapi followers masih slow ? Jom tengok video ini.

Dalam video ini saya akan kongsi 3 tricks , 3 benda jer yang anda perlu buat untuk apikan tiktok followers anda .Dan yang last tu memang chun giler .

Top 3 Tags

Paling basic ,  anda perlu tahu apakah tags yang berkaitan dengan topic video yang anda sedang buat .

For example , video buat duit ini, semua tags ini adalah berkaitan dengan buat duit .

Tips pertama untuk anda , pilih tags yang terdapat paling banyak views sahaja . Tags yang Cuma ada beratus ataupun beribu views normally saya tidak akan letak .

Tips yang kedua , jika anda tidak tahu apakah tags yang anda patut letak , cari tiktok channel yang similar to your content dan copy tags mereka.

Mengapa hastag ini sangat penting ?

Hashtag ini dapat membantu kita reach more people , berdasarkan video yang mereka minat .Terutamanya di TikTok, di mana pengguna mengikuti dan menyemak imbas hashtag secara aktif untuk mencari topik minat tertentu. Itulah sebabnya menggunakan hashtag di TikTok boleh membantu meningkatkan followers channel tiktok anda .

Top 2 Content

Apabila saya mula tiktok saya , banyak orang beritahu saya , Cuma tiktoker yang menari boleh dapat views dan subscribers yang tinggi. Ini adalah concept yang salah .

Memang content yang tentang nyanyi , dancing banyak orang nak tengok , especially tarian sexy dengan muka cute.

Muka weng macam apek mana ada cute ?

Jika anda tidak tahu macam mana nak menari , tidak tahu macam mana nak nyanyi dan tak cute  ? jangan risau , anda tidak perlu semua ini untuk dapat views dan followers yang ramai.

Banyak content di tiktok yang dapat beribu views dan followers tanpa tunjuk muka .

Paling penting adalah content anda bermanfaat kepada viewers anda .

Jika anda tidak tahu nak buat content apa , anda boleh ikut tiktoker ini .

Memang content ini adalah dalam bahasa English , all you need to do is just convert to bahasa dan gaodim .

Tips untuk anda , anda boleh cari tiktoker dalam bahasa English dan translate ke bahasa .

Ataupun , anda jugak boleh copy content saya jer. Tak perlu stress.

Top 1

Business account .Business account ini sangat penting bagi tujuan analysis .

Under analytics ,pilih trending videos .

Di sini tiktok akan tunjuk kita top 9 videos yang paling baik dalam tiktok kita .

Apa yang kitab oleh buat disini , adalah , create more similar content ini.

For example video ini terdapat 10 ribu shares . So , saya akan  buat lagi banyak topic yang similar to video ini.ataupun video ini yang dapat seribu shares .

Anda perlu buat beberapa topic yang berbeza untuk testing purpose . Bukan semua video akan dapat views yang tinggi .

Lepas testing , balik ke business analytics ini dan tengok which video get the most shares and views .

Bagi saya shares adalah lebih penting daripada views , ini adalah kerana lagi banyak shares , maksudnya content anda ada value kepada viewers anda .

Dan lagi banyak shares , pasti views anda jugak akan increase .

So , buatlah content yang ramai akan share dan guarantee channel tiktok anda will growth like crazy.

OK , ini adlaah 3 cara utama yang bantu saya grow my tiktok from 1000 to 80k . saya harap video ini dapat bantu anda.

My name is Weng Honn , tq for watching./

 

 

 

WENG DA BOSS
Learn everything about online business , start one and freaking fire your boss ,and BE YOUR OWN BOSS.
https://bebossathome.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *